عیسی گلبینی مفرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرز بین زمینهای جنگلی و کشاورزی گلستان حدود ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که هرساله با شروع فصل برداشت محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو طرح آتشبر با هدف پیشگیری از سرایت احتمالی حریق ناشی از آتش زدن کاه و کلش و بقایای گیاهی توسط برخی کشاورزان حاشیه عرصههای جنگلی و منابع طبیعی، در مناطق حساس اجرا میشود.
وی آتشبُر را عملیات شخم زدن بخشی از زمین کشاورزی به عرض هشت تا ۱۰ متر در نوار مرزی حدفاصل بین زمین کشاورزی و عرصه منابع ملی با استفاده از تراکتور اعلام کرد و افزود: سال گذشته این طرح در نزدیک به هزار کیلومتر اجرا شد و پیشبینی میشود با همکاری کشاورزان امسال سطح آن افزایش یابد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: با توجه به پوشش گیاهی خوب عرصههای طبیعی به دلیل بارندگیها با هر گونه آتشسوزی در زمینهای کشاورزی احتمال سرایت آن به این عرصهها وجود دارد که کشاورزان باید بعد از برداشت محصول، با تراکتورهای خود در اجرای آتشبر همکاری بیشتری داشته باشند.
گلبینی همچنین از جذب دیدهبان حریق خبر داد و گفت: بر اساس روال هر ساله با هدف کنترل و مهار آتشسوزی احتمالی در عرصههای مرتعی و جنگلی در روزهای گرم از ۱۵ خرداد امسال از ظرفیت ۴۰ نیروی آموزش دیده به عنوان دیدهبان حریق در استان استفاده میشود.
وی افزود: علاوه بر حضور مستمر ۵۰۰ نیروی یگان حفاظت در عرصهها و جنگلهای منابع طبیعی گلستان، دیدهبانان حریق از مناطق تعیین شده سرکشی مداوم دارند و به محض مشاهده کوچکترین آتش سوزی قبل از گسترش آن اقدامات لازم را برای اطفا انجام خواهند داد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: همچنین بار دیگر از گروههای ۱۱ نفره آموزش دیده در ۱۰۰ روستای حاشیه جنگلهای استان دعوت کردیم تا در کنار نیروهای منابع طبیعی در حد توان در مواقع حوادث از جمله آتش سوزی همراه باشند.
گلبینی با اشاره به کاهش وقوع آتش سوزیها در ۲ سال اخیر، گفت: وقوع آتش سوزی در عرصههای طبیعی استان در سال گذشته در مقایسه با سال ماقبل در عدد و سطح به ترتیب ۴۸ و ۷۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، گلستان بیشترین جنگلهای دست کاشت سوزنی برگ کشور را دارد و در ماههای گرم سال این جنگلها مانند انبار باروت بوده و با کوچکترین جرقهای شعلهور میشود و عمده آتش سوزیهای فصل تابستان در استان هم ناشی از آتش زدن عمدی و یا سهوی اراضی کشاورزی و سرایت آن به جنگل است و در داخل جنگلها آتش سوزی کمتر و به ندرت رخ میدهد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار هکتار است که ۴۵۲ هزار هکتار آن جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار آن مرتع است.