به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه تِکاِکسپلور، رباتهایی که با الهام از اندام مارها طراحی میشوند در مقایسه با سایر رباتها؛ از جمله رباتهای چرخدار و پادار، دارای مزایایی گوناگون هستند. یکی از این مزیتها این است که این رباتهای لغزنده میتوانند شکل بدن خود را متناسب با محیط تغییر دهند و در نتیجه وارد فضاهای باریک شوند و به راحتی در محیطهایی حرکت کنند که هم برای انسان و هم برای سایر رباتها دسترسناپذیر هستند.
اما یک مشکل وجود دارد: بیشترِ آنها برخلاف بسیاری از رباتهای چرخدار و پادار، نمیتوانند اشیا را بردارند و تغییری بر روی آنها ایجاد کنند؛ این نقص، آنها را از انجام کارهایی که مستلزم تعاملات پیشرفتهتر با محیط اطراف است، باز میدارد.
برای حل این مشکل، یک تیم پژوهشی در دانشگاه نورث ایسترن آمریکا به سرپرستی پروفسور علیرضا رمضانی به تازگی روشی جدید طراحی کردهاند که باعث میشود رباتهایی که به مار شباهت دارند، ضمن حرکت، اشیا را دستکاری کنند.
پژوهشگران از سه سال پیش، بر روی «ربات کبرا» کار کردهاند و موفق شدهاند آن را طوری طراحی کنند که برخلاف سایر رباتهای چرخدار یا پادار معمولی، دارای قابلیتهای حرکتی گوناگونی باشد.
این ربات به شکلهای مختلف تبدیل میشود و میتوان کنترل کرد که چه قسمتهایی از بدنه آن با زمین تماس داشته باشد.