به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، احمد وحیدی روز دوشنبه در ادامه جلسه افتتاحیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گزارشی از روند برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی ارائه داد.
وی اظهار داشت: ماه خرداد برای ملت مسلمان و مومن ایران، ماه حادثهها و رخدادهای تاریخساز بوده است؛ از سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر سربلند گرفته تا چهاردهم خرداد سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران و یومالله ۱۵ خرداد که نقطه آغاز برای عزیمت نهضت مقدس مردم مسلمان علیه طاغوت بود.
وزیر کشور افزود: خرداد امسال متاثر از فضای غمبار شهادت رئیس جمهور خدوم و انقلابی، مرد خستگی ناپذیر، مجاهد مؤمن و محبوب محرومان، حضرت آیتآلله رئیسی و همراهان عزیز شهیدشان است.
وحیدی ادامه داد: شهید رئیسی عزیز با احیای ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی در گفتار، رفتار و کردار خود، در دوران کوتاه، اما پربرکت تصدی مقام خود به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران، نوید بخش این حقیقت شد که راه روشن و درخشان و تعالی بخش انقلاب اسلامی در نیمه دهه پنجم خود، همچنان پرفروغ و نورانی باقی مانده است.
وی در مورد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم گفت: در این دوره، طراحی و ارتقای سامانههای دقیق برای برگزاری انتخابات، شکل جدیدی از هماهنگی نظام مند و کارآمد میان سطوح مختلف مدیریت کشور را به نمایش گذاشت
وحیدی تاکید کرد: وزارت کشور مفتخر است که توانست به عنوان مجری انتخابات بر اساس سیاست های کلی انتخابات و با رعایت اصل قانون مداری بی طرفی و امانتمداری و تلاش برای ارتقای شاخص های کیفی اجرا، انجام فرآیند بزرگ انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی را به فرصتی برای احقاق حق مدنی ملت جهت شرکت در اداره اموره کشور و میدانی برای تحقق کارآمدی و نمایش توان و اقتدار اداره دولت مبدل کند.
وزیر کشور اظهار داشت: برگ درخشان دیگری از برگزاری انتخابات آزاد، امن، سالم و توأم با رقابت بر اساس ۴ مؤلفه راهبردی رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت در دوره اخیر رقم خورد. در این طراحی و ارتقای سامانههای دقیق برای برگزاری انتخابات علاوه بر تحقق دولت الکترونیک در حوزه انتخابات، شکل جدیدی از هماهنگی نظاممند، کارآمد و اثربخش میان سطوح مختلف کشور را به نمایش در آمد.علاوه بر این به کارگیری سامانه های هوشمند الکترونیکی ضامن سلامت و صحت انتخابات و اطمینان بخش برای ملت ایران در عرصه انتخابات بود.
وحیدی اظهار داشت: تأیید و تدوین آییننامه ماده ۷۴ قانون انتخابات مجلس، تهیه دستورالعمل تبلیغات در فضای مجازی، تهیه دستورالعمل بند ۲ ماده ۳۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، تدوین آییننامه اجرایی ماده ۵۵ قانون انتخابات، انجام ۲۴ فرآیند از مجموع ۲۶ فرایند انتخابات به صورت کاملاً الکترونیکی به استناد ماده ۵۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی از اقدامات مهمی بود که انجام شد.در این دوره از انتخابات، داوطلبان پیش از ثبت نام نهایی، از طریق فضای اینترنت پیشثبت نام را انجام دادند و نسبت به بارگذاری مدارک خود جهت استعلام از مراجع ششگانه برای بررسی مدارک اقدام کردند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور در تعامل با مراجع قانونی برای دریافت گواهیهای مورد نیاز برای متقاضیان داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی و اعلام نتایح استعلام مدارک، اظهار داشت: ثبت نام الکترونیکی از داوطلبان در بازه زمانی ۲۷ مهر الی ۳ آبان، اقدامات و پیشبینیهای لازم برای برگزاری انتخابات تمام رایانهای و کاملا مکانیزه جهت اخذ و شمارش آرا در راستای بند ۱۲ سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری در ۴ حوزه انتخابیه در مرحله اول و ۸ حوزه انتخابیه در مرحله دوم با تأیید و هماهنگی شورای نگهبان نیز از اقدامات مهم وزارت کشور بود.
وزیر کشور ادامه داد: امور فناوری انتخابات، بهروز رسانی سامانه جامع انتخابات مطابق با آخرین اصلاحات قانون انتخابات، راهاندازی سامانه شفافیت مالی برای نخستینبار، راهاندازی سامانه پیشثبت نام داوطلبان برای نخستین بار، راهاندازی سامانه ثبت اعتراض معترضین، راهاندازی سامانه داوطلبان مبتنی بر طرح اصلاح قانون، دریافت اینترنتی اعتراضات، راهاندازی سامانه تبلیغاتی در فضای مجازی از اقدامات مهم ستاد انتخابات کشور بود، در بخش آماری انتخابات، پیش ثبت نام از داوطلبان به مدت یک هفته به صورت الکترونیکی و جهت داوطلبان در خارج از کشور از طریق نمایندگیهای خارج از کشور به صورت دستی انجام شد.
وی اظهار داشت: مجموعاً ۴۸۸۴۷ نفر پیش ثبت نام انجام دادند که در نهایت با توجه به بررسی و استعلام مدارک، تعداد ۲۴۸۲۹ افراد واجد شرایط ثبت نام نمودند.
وزیر کشور گفت: در فرایند رسیدگی به صلاحیت داوطلبان با استعلام از مراجع ۵گانه و بررسی در هیاتهای اجرایی، هیاتهای نظارت و شورای نگهبان در نهایت ۱۵۲۰۰ نفر به عنوان نامزده تایید صلاحیتشده معرفی شدند. انتخابات در ۴۳۹۳۶ شعبه ثابت ۱۵۰۱۷ شعبه سیار و در مجموع ۵۸۹۵۳ شعبه برگزار شد و از مجموع ۶۱۱۷۲۲۹۸ واجد شرایط تعداد ۲۵۰۲۰۹۶۲ معادل ۴۱ درصد در انتخابات شرکت کردند.
وحیدی اظهار داشت: در مرحله اول تکلیف ۱۸۶ حوزه انتخابیه از ۲۰۸ حوزه کل کشور تعیین شد و ۲۴۵ نفر به مجلس دوازدهم راه پیدا کردند. از مجموع منتخبان مرحله اول، ۲۳۴ نفر آقایان و ۱۱ نفر بانوان بودند که ۱۰۲ نفر از ایشان نماینده دوره یازدهم بودند.در این دوره صحت انتخابات در همه حوزههای فرعی و اصلی توسط شورای نگهبان تایید شد.
وی اظهار داشت: در نهایت در مرحله دوم تکلیف ۲۲ حوزه انتخابیه از بین ۱۵ استان در تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۱۲ تعیین شد و از بین ۹۰ نفر نامزد، ۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و از مجموع منتخبان مرحله دوم ۴۲ نفر آقایان و ۳ نفر بانوان هستند.انتخابات مرحله دوم شامل ۱۱۵۰۹ شعبه بود که تعداد ۶۹۲۷ شعبه به صورت تمام الکترونیک انجام شد.