به گزارش ایرنا، شهرستان گچساران با تولید بیش از ۲۰ درصد نفت و گاز کشور و داشتن بیش از ۶۰۰ نفر هنرمند ،ظرفیت و قابلیت درخوری برای تقویت و توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری دارد اما طرح های فرهنگی این شهرستان از جمله پردیس هنری، سینما و مجتمع فرهنگی و هنری پس از دیگری غیر فعال می شود.
کلنگ ساخت نخستین مجتمع فرهنگی هنری گچساران بیش از ۲۰ سال پیش به زمین زده شد اما این طرح پس از سال ها انتظار به علت تزریق نشدن اعتبار و عوامل دیگر به پارک علم و فن آوری برای اجرای طرح های دانش بنیان واگذار شد.
عملیات ساخت پردیس هنری در گچساران برای پاسخگویی به مطالبات هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در مهرماه ۹۴ در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار گرفت تا جامعه هدف را نسبت به آینده این حوزه امیدوار کند.
به دلیل بی توجهی دست اندرکاران این امید رفته رفته رنگ ناامیدی به خود گرفت و هم اکنون شاهد تاخیر در بهره برداری و افزایش هزینه تمام شده و مستهلک شدن آن هستیم.
به گفته کارشناسان فرهنگی گچساران در صورتی که عملیات اجرایی این طرح های فرهنگی در زمان مقرر به اتمام میرسید، اکنون با افزایش تعرفهها و گرانی موجود مواجه نمیشد و خدمات مورد نیاز هنرمندان هم تأمین شده بود.
آنان معتقدند در شهر دوگنبدان با وجود جمعیت بالا، داشتن استعدادی فرهنگی و هنری و نیز فعالیت انجمنهای مختلف مکانی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری وجود ندارد و با توجه به قدمت تاریخی گچساران، موقعیت فرهنگی، اقتصادی و وجود گروههای فعال در عرصه فرهنگ و هنر سزاوار این نیست که جامعه هنری فرهنگسرای مناسب برای فعالیت در این عرصه نداشته باشد.
سرانجام مجتمع فرهنگی و هنری گچساران
طرح مجتمع فرهنگی این شهرستان در زمینی به مساحت ۹ هزار متر مربع و سه هزار و ۷۰۰ متر مربع زیر بنا از سال ۸۳ آغاز شد که در این مجتمع بزرگ ۱۰ واحد سالن آمفی تئاتر، محل استقرار انجمنهای ادبی و کتابخانه و تالار نمایش پیش بینی شده بود.
بدنبال ایجاد وقفه در اجرای طرح، پیمانکاران این طرح فرهنگی در چند مرتبه خلع ید شده و به پیمانکاران جدید واگذار شد ، در سال ۹۶ پیمانکار این طرح هم از ادامه کار کنار کشید.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران گفت: این طرح فرهنگی به دلیل کمبود اعتبار با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در سال ۹۶ به پارک علم و فن آوری واگذار شد.
اورنگ نارکی تاکید کرد: براساس برنامه ریزی قرار است مجتمع فرهنگی کوی آفتابگردان پس از انجام مراحل نهایی به صورت مشارکتی با پارک علم و فن آوری استفاده شود که ۴۰ درصد از این طرح فرهنگی پس از اتمام دراختیار حوزه فرهنگ قرار داده شود.
پردیس هنری گچساران در انتظار اعتبار
فرماندار گچساران با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری گچساران سال ۱۳۹۴ آغاز شد ،گفت: مجتمع فرهنگی هنری پردیس هنری گچساران هم اکنون با ۵۸درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.
روانبخش دیهم خوب با اشاره به اینکه پردیس هنری این شهرستان در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و با زیربنای۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع در حال ساخت است تاکید کرد که بهره برداری از این طرح دغدغه هنرمندان برای کمبود فضای فیزیکی را برطرف می کند.
وی با یادآوری اینکه پردیس هنری گچساران شامل بخشهای مختلفی از جمله سالن موسیقی، سالن همایش و برنامههای عمومی، سالن پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، سالن کنفرانس، کتابخانه تخصصی، مجموعه اداری، و سالن اجتماعات است گفت: این طرح پاسخگوی بخش عمده ای از نیاز فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه های مختلف است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران با اشاره به اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری این شهرستان که از سال ۹۴ آغاز شد غیرفعال است، گفت: این طرح نیازمند یکهزارو ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و بهره برداری است.
سرگذشت سینمای گچساران
شهرستان گچساران نخستین بار سال ۱۳۰۲ به کمک تاسیسات نفتی در روستای آب شیرین صاحب سینما شد و هم اکنون هیچ سالن سینمایی ندارد.
دومین سینمای گچساران سال ۱۳۳۸ تاسیس شد اما ۲۰ سال پیش به دلیل فرسوده بودن ساختمان آن تخریب شد و در شهریور سال ۱۳۹۶ عملیات اجرایی سینمای شهرستان گچساران با سرمایهگذاری بخش خصوصی در ۲ طبقه آغاز شد و ۶۰ میلیارد ریال برای این طرح در نظر گرفته شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران می گوید: زمین سینما قدس شهر دوگنبدان سال های اخیر پس از تخریب و مراحل قانونی مناقصه به بخش خصوصی واگذار شد و این سرمایه گذار در حال احداث یک مجموعه ۲ طبقه شامل سینما و امکانات رفاهی است.
نارکی گفت: هم اکنون بیش از ۶ سال از عملیات ساخت تنها سینما گچساران می گذرد و تاکنون به بهره برداری نرسیده است.
ضرورت تکمیل طرح های فرهنگی در گچساران
شهر گچساران با جمعیت ۱۲۶ هزار نفری و داشتن پتانسیل های بالای هنری در زمینه سینما و تئاتر همچنان به عنوان شهر بدون سینما در کشور معروف است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران ابراز کرد: هیچ مکان تخصصی برای تمرین یا ارائه محصولات هنری به مخاطبان در این شهرستان وجود ندارد.
وی بیان کرد: هم اکنون تنها ۲ فضای کوچک در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران به عنوان سالن آمفی تئاتر و نگارخانه وجود دارد که پاسخگوی نیاز هنرمندان این شهرستان نیست.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران گفت: جامع بودن طرح پردیس هنری امکان برپایی جشنواره های ملی و بین المللی در این شهرستان فراهم می کند.
به گفته کارشناسان حوزه هنر چنین پروژهای در کشور بینظیر است و قطعاً فراهم ساختن زیرساختهای مناسب فرهنگی و هنری در شهرستان مهمترین خواسته هنرمندان گچسارانی است و میتواند تضمینکننده آینده آنها باشد.