عطیه رزازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نمک عامل اصلی فشار خون است و افراد سالم به مقدار سه تا پنج گرم و بیماران دارای فشار خون قلبی و عروقی باید کمتر از سه گرم در طول روز نمک مصرف کنند.
وی به مصرف نمکهای صورتی، آبی، دریایی و سنگ نمکها با منشا طبیعی اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت و سازمان غذا ودارو هیچ کدام از این نمکها مجوز بهداشتی ندارند و علی رغم باور اشتباهی که این مدل نمکها باعث افزایش فشار خون نمی شود، به دلیل وجود سدیم در آن بسیار آسیب زا هستند.
رزازی ادامه داد: نمکهای با عناوین منشا طبیعی از آنجایی که تصفیه نمی شوند، مصرف روزانه آنها اصلا توصیه نمیشود و ممکن است فرد دارای بیماری کلیوی و کبدی با از دست دادن اندام خود مواجه شود.
به گفته این مسوول، یکی از عوامل اصلی سرطان معده، مصرف زیاد نمک است و املاح ناخالص نمک آسیبهای شدیدی به کبد و کلیه وارد می کند که اگر مقدار آن ها زیاد شود، بدن دچار سیروز کبدی شده و کلیه نیز دچار آسیب خواهد شد.
این مسوول به میزان استفاده از نمک در نان اشاره کرد و یادآور شد: مقدار استاندارد استفاده از نمک در نان به یک گرم کاهش داده شده و با وجود نظارتها، برخی از نانواها از این مقدار استاندارد تعیین شده تخطی می کنند ، با این نکته که نان صنعتی میزان مجاز نمک را برای پخت نان رعایت میکند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: به شهروندان توصیه می کنیم که ذائقه مصرف شوری را به تدریج و از دوران کودکی کم کنند و چاشنی های شور مثل خیارشور، کلم شور و مواد غذایی فراورده شده از نمک را به حداقل مصرف برسانند تا مقدار جذب نمک را در بدن کاهش دهند.
گفتنی است، آمار مصرف روزانه نمک در کشور از ۱۱ به ۹ گرم رسیده، اما مصرف سرانه در استان قزوین با روند افزایشی همراه است.