مجید فرهادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به گرم شدن بیش از اندازه هوا و استفاده از وسایل سرمایشی، آمار حوادث آتش سوزی ناشی از اتصال برق در سرتاسر این جزیره رو به افزایش است که رعایت نکات ایمنی ضروری است.
وی ادامه داد: رعایت مصرف بهینه برق، خاموش کردن وسایل برقی هنگام خروج از خانه و همچنین استفاده از تجهیزات حفاظتی برای وسایل برقی از جمله اقدام ها برای کاهش خطر آتش سوزی ناشی از برق و نوسانات برقی در فصل گرما است.
مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به وقوع ۹۷ فقره آتش سوزی اعم از مسکونی، تجاری، کارگاه لنج سازی، موتورسیکلت، خودرو، ضایعات، تابلوی تبلیغاتی، کنتور و ترانس برق از ابتدای سال جاری تاکنون در این جزیره افزود: ماموران آتش نشانی قشم در این مدت به ۳۸۸ ماموریت امدادی و فوریتی اعزام شدند که ۲۴۱ مورد آن مربوط به خدمات نجات از داخل کابین آسانسور، محبوس شدن افراد داخل ساختمان مسکونی و نظایر آن بوده است.
فرهادی اضافه کرد: ۵۰ درصد آتش سوزی های رخ داده در اماکن و واحدهای تجاری این جزیره به دلیل فرسوده بودن سیم های برق و نوسانات ایجاد شده در شبکه توزیع برق داخلی ساختمان ها است.
وی با اشاره به اینکه به طور میانگین هر سه روز یک بار آتش سوزی یک واحد مسکونی و تجاری را بر اثر بی احتیاطی صاحبان این واحدها به علت اتصالی، افت ولتاژ و نوسان های متعدد شاهد هستیم، گفت: قشموندان و صاحبان صنوف مختلف هنگام شب که استفاده ضروری از وسایل برقی وجود ندارد از روشن گذاشتن وسایل سرمایشی خودداری کنند.
مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم بر رعایت سه قانون دقت در نصب لوازم برقی توسط افراد فنی و متخصص، استفاده صحیح از وسایل برقی با توجه به مشخصات و نوع کارایی درج شده در روی وسیله و بازدید و نگهداری اصولی از وسایل برقی تاکید کرد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.