محمد نیکپور روز سهشنبه به مناسبت هفته جهانی اطلاع رسانی تیروئید در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: والدین باید بین روزهای سوم تا پنجم تولد نوزاد برای غربالگری تیروئید به مراکز مربوطه مراجعه نمایند.
وی اضافه کرد: ۹۵ درصد نوزادان متولد شده در این استان تحت پوشش غربالگری تیروئید قرار میگیرند و علت پنج درصد باقیمانده عدم مراجعه خانوادهها به مراکز غربالگری است.
وی با بیان اینکه در هر یکهزار تولد در کشور، ۴.۲ نوزادان دچار بیماری تیروئید هستند، اضافه کرد: پس از انجام آزمایشات مربوطه در صورت مشاهده مشکل، کودکان تا سه سالگی و تا حصول اطمینان از بهبود، تحت درمان متخصص غدد اطفال قرار میگیرند تا دچار افت ضریب هوشی که مهمترین اثر این بیماری است، نشوند.
نیک پور ادامه داد: پس از سه سالگی نیز در صورت لزوم والدین توجیه میشوند ادامه درمان را پیگیری کنند تا با خطرات ناشی از بیماری تیروئید مواجه نشوند.
وی با بیان اینکه بیماری تیروئید در کل قسمتهای بدن از جمله خون، استخوان، سوختوساز و رشد بدن تاثیرگذار است، بیان کرد: اختلالات تکامل، زردی طول کشیده، بازماندن ملاج نوزاد به مدت طولانی، زبان بزرگ، فتق نافی، کمخونی شدید و کاهش رشد میتواند از علائم بیماری تیروئید باشد.
وی افزود: در همه زایشگاههای سطح استان، فضای مجازی، رسانهها و مراکز بهداشت در زمینه بیماری تیروئید اطلاعرسانی شدهاست.
۵ تا ۱۱ خردادماه هر سال(مصادف با ۲۵ تا ۳۱ می) هفته جهانی اطلاعرسانی بیماری تیروئید است و هدف از بزرگداشت این هفته، ایجاد آگاهی و ترغیب مردم درباره مشکلات تیروئید، علل آن و گزینههای درمانی موجود است.