به گزارش ایرنا، معاون امور عمرانی استاندار کردستان در آیین افتتاح این ایستگاه، با تسلیت شهادت شهدای خدمت، اظهار کرد: ۲ استراتژی موفق دولت سیزدهم در همه نقاط کشور، افزایش بودجههای استانها و کشور و باز گذاشتن دست مدیریت عالی استان در تخصیصها بوده است.
کیومرث حبیبی افزود: از جمله کارهای مورد توجه دولت، اتمام پروژههایی است که نفع آن برای مردم مستلزم بهرهبرداری بوده و این مهم در این دولت با جدیت دنبال شده است.
وی در ادامه به ایستگاه راه آهن همدان- سنندج اشاره کرد و گفت: با تمام اقدامات انجام شده در زمینه کاهش حوادث جاده ای، استان کردستان سیستم حمل و نقل مناسبی ندارد و نیازمند اقدامی اساسی در این حوزه هستیم.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان بر لزوم گسترش سیستم حمل ونقل ریلی و هوایی در استان تاکید و اضافه کرد: در این زمینه، گام های خوبی در استان برداشته شده است و در چند ماه اخیر ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در راستای توسعه حمل و نقل ریلی به استان اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای راه آهن سنندج تخصیص یافته است که طی روزهای آینده به پروژه تزریق خواهد شد.
حبیبی اظهار کرد: استان کردستان یکی از پرحادثهخیزترین جاده های کشور را دارد و با تحولات انجام شده، آمارهای خوبی از لحاظ کاهش رشد کشته های جاده ای داشته ایم اما این سیستم حمل و نقل ریلی با ۲۰ واگن، هزار تن کالا جابجا می کند.
وی با بیان اینکه به هیچ عنوان دنبال کاهش سایر سیستم های حمل و نقل و از بین بردن آنها نیستیم، گفت: راه آهن استان کردستان که روزهای سه شنبه و جمعه مسافر جابجا می کند، تا امروز یک روز تعطیلی نداشته ولی تاخیر در حرکت اتفاق افتاده است.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: طبق برنامه ریزی قرار است در این ایستگاه، سال اول حدود ۸۰۰ هزار تن کالا جابجا شود که اکنون ۴۰۰ هزار تن قرارداد حمل سیمان بسته شده است و از ایستگاه دوسر حمل و نقل صورت می گیرد.
ارزش ریالی راه آهن سنندج- همدان ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است
مدیرعامل راه آهن غرب کشور نیز در این آیین اظهار کرد: تمام تلاش مجموعه راه آهن و مجموعه استان این بود که از بستری که برای غرب کشور و استان کردستان فراهم شده است مجموعه اقتصادی، تجار و بازرگانان در استان استفاده لازم را ببرند.
سعید ابراهیم نژاد افزود: جلسات منظمی در مجموعه راه آهن برگزار و در کوتاهترین زمان بستر کار و شرایط فراهم شد که استان کردستان به عنوان یک راه آهن تازه تاسیس بتواند در زمینه حمل بار هم به شبکه سراسری ریلی بپیوندد که اتفاق مهمی برای استان خواهد بود.
وی با بیان اینکه هدف گذاریهای دیگری هم انجام شده که تا پایان نیمه اول امسال اتفاقات بزرگتری در مجموعه استان بیفتد، گفت: در حال حاضر ارزش ریالی روژه راه آهن سنندج- همدان ۱۵۰ هزار میلیارد ریال و کل محور غرب به همدان و همدان به تهران نیز حدود ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است که این امتیاز ویژه ای برای مردم غرب کشور است.
مدیرعامل راه آهن غرب کشور یادآور شد: بدنبال این هستیم راه آهن غرب کشور و مجموعه استان کردستان به عنوان یک راه آهن فعال شناخته شود و امیدواریم در کوتاه مدت شاهد اتفاقات خیلی بهتری باشیم.
هیچ محدودیتی در بحث تعیین بار وجود ندارد
نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان نیز با بیان اینکه راه آهن یکی از کارآمدترین روش های جابجایی حمل کالا و مسافر است، گفت: در حال حاضر در این ایستگاه بار ریلی هیچگونه محدودیتی برای بحث تعیین بار قائل نیستیم.
جمال صالحی با اشاره به اینکه در وضع موجود در ساعت، ۱۰۰ تن بارگیری انجام می شود که توقع داریم این ظرفیت چندین برابر شود، افزود: امروز تست آزمایشی بود چون حدود یک ماه به فصل برداشت مانده است و باید تلاش کنیم در این فصل شاهد کمترین مشکل در حمل ریلی باشیم.