به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر یعقوب محمدی فر در همایش علمی بررسی جایگاه هگمتانه در بسط و گسترش فرهنگ حوزه غرب ایران که به میزبانی دانشکده هنر و معماری و گروه باستان شناسی دانشگاه بوعلی همدان برگزار شد،افزود: باید توجه بیشتری به مطالعات تاریخی و باستان شناسی در رابطه با هگمتانه داشت، چرا که یافته ها و کاوش ها نشانگر برجستگی نقش این منطقه در تحولات تاریخی و فرهنگی و سیاسی ایران زمین دارد.
وی ادامه داد: ثبت جهانی هگمتانه در آینده نزدیک فرصت مغتنم و ارزشمندی است تا نقش این منطقه از حیث تاریخی توسط جامعه نخبگانی و فعالان حوزه تاریخ و باستان شناسی بیشتر مورد تحلیل و ارزیابی قرار بگیرد.
استاد باستان شناسی دانشگاه بوعلی اظهار کرد: مطالعات باستان شناختی بیانگر اهمیت هگمتانه به عنوان یک کانون تمدنی در فلات ایران و شاهراه ارتباطی جاده ابریشم و یک زیستگاه مهم از حیث حکمرانی و بازرگانی در دوره مادها، اشکانی و ساسانی است.
دکتر عباس مترجم عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا و استاد باستان شناسی نیز در ادامه این همایش اظهار کرد: گروه های تاریخ و باستان شناسی دانشگاه ها به عنوان بازوی علمی میراث فرهنگی می توانند در زمینه کمک به پیشبرد مطالعات و مشارکت در کاوش ها عمل کنند.
وی با اشاره به نقش ارزنده و برجسته هگمتانه در رخدادهای تاریخی ادوار مختلف از دوره پیش از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی و همچنین آثار ارزشمند تاریخی کشف شده در فعالیت های باستان شناسی مربوط به این منطقه که هم اکنون در موزه ها نگهدار می شود،گفت: موقعیت جغرافیایی همدان، این منطقه را به یکی از قدیمی ترین زیستگاه های انسانی بدل کرده و به شایستگی نام همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین مطرح است.
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا افزود: هگمتانه قدیم به عنوان دروازه ورود به فلات ایران مطرح بوده است و از دیرباز پل یا کریدور ارتباطی بین این منطقه و بین النهرین و سرزمین غربی قلمداد می شده است.
معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی همدان نیز در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری این همایش در راستای پیشبرد مباحث علمی مربوط به ثبت جهانی هگمتانه و اتخاذ راهکارهای لازم برای کمک جامعه علمی و دانشگاهی به این اتفاق برگزار شد.
دکتر اسماعیل همتی اظهار کرد: همدان همواره به عنوان یک کانون و نقطه خاص تاریخی در ایران زمین مطرح بوده است و جایگاه ارزشمندی از حیث مطالعات تاریخی ادوار مختلف دارد.