خرم آباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی سلسله گفت: ۱۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به صورت مکانیزه زیر کشت گشنیز رفت و پیش بینی می شود بیش از ۲۲۰ تن محصول برداشت شود.

روح اله حقی منصوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گشنیز یکی از گیاهان مهم با خاصیت دارویی بوده که کشت آن طی سال های اخیر در شهرستان رواج یافته است.

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار سطح گسترده ای از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافت افزود: متقاضی خرید این محصول شرکت های بخش خصوصی بوده و مقدار فروش آن در بازار تابع عرضه و تقاضا است اما امسال پیش بینی می شود هر کیلوگرم از این محصول بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار ریال به فروش برسد.

حقی منصوری با اشاره به اینکه گشنیز کشتی کم آب بر است که در فصل نیاز به بیشترین مصرف آب، برداشت می شود گفت: تمامی مراحل کاشت و برداشت این محصول به صورت مکانیزه انجام می گیرد اما به دلیل اینکه ماندگاری کمی دارد و به سرعت رطوبت خود را از دست می دهد باید پس از برداشت به فروش برسد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی سلسله گشنیز تولیدی شهرستان به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری، به شکل خام به سایر شهرها صادر و سود آن نصیب دیگر استان ها می‌شود.

حقی منصوری عنوان کرد: این گیاه اشتها آور، باد شکن و هضم کننده است که غالبا به شکل جوشانده استفاده می شود و از دم کرده آن برای باز شدن صدا، درمان گلو درد، سرماخوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ و درمان بیماری دیابت استفاده می شود.

وی اضافه کرد: گشنیز کلسترول خون را کاهش و دردهای مفصلی را تسکین می دهد و از روغن این گیاه به صورت صنعتی برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.

بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان سلسله وجود دارد که هرساله به کشت محصولات مختلف اختصاص می یابد.