یزد - ایرنا - مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گیاهان دارویی گفت: سالانه ۲ میلیارد دلار داروهای گیاهی در ایران تولید که از این میزان ۵۰۰ میلیون دلار که بخش عمده آن را زعفران تشکیل می‌دهد به دیگر کشورها صادر می‌شود.

به گزارش ایرنا، دکتر حسین زینلی، روزچهارشنبه در یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی در دانشگاه یزد افزود: برای ارتقاء تولید داروهای مختلف گیاهی در ایران ظرفیت های خوبی وجود دارد و نیاز است تا تعامل و ارتباط میان دانشگاه با بخش کشاورزی برای استفاده از ظرفیت های این بخش افزایش یابد.

این مسوول تصریح کرد: دانشگاه باید در قالب یک برنامه و عزم جدی در مسیر توسعه داروهای گیاهی قرار گیرد و برای صادرات و استفاده از منابع درآمدی و ارزش افزوده این بخش فعالانه تر وارد عمل شود.

زینلی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای کل کشور طرح آمایش در این زمینه پیش بینی کرده است و برای هر استان بر حسب شرایط داورهای خاص گیاهی قطب بندی صورت گرفته که با اجرای این طرح می توان از ظرفیت های موجود بیش از پیش استفاده کرد.

وی گفت: اکنون با وجود همه اقداماتی که در کشور در بخش گیاهان دارویی انجام گرفته ولی هنوز جای کار فراوان وجود دارد و باید با کمک دانشگاه برای رسیدن به جایگاه واقعی در این حوزه تلاش کرد.

زینلی بیان کرد: کمک به برند سازی گیاهان دارویی، توجه به بسته بندی به‌روز و مدرن ، برگزاری جشنواره ها و ایجاد انبارهای بورسی و همچنین احداث پایانه های صادراتی جزو برنامه های محوری وزارت جهاد در این زمینه است.

یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی از امروز در دانشگاه یزد آغاز شده و ۲ روز ادامه دارد.

۱۴ رقم گیاه دارویی در استان کشت می‌شود که عمده آن زعفران، به لیمو، آویشن، نعناع فلفلی، مریم گلی، گل گاوزبان، شاتره، کاسنی، گل محمدی و زیره است.

کشت و توسعه زیرکشت گیاهان دارویی نه تنها در صرفه جویی آب کمک می‌کند بلکه درآمد خوبی هم برای کشاورزان و بهره برداران استان به همراه دارد؛ گیاهان دارویی به خاطر کم آبخواه بودن نسبت به دیگر گونه های گیاهی و برخورداری از بازار فروش خوب از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر از فعالیت در دیگر بخش‌های کشاورزی است.