به گزارش ایرنا، امیر لاهوتیان روز چهارشنبه و در حاشیه کارگاه آموزشی ترویجی پایش پوره سن غلات، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کارگاهها انتقال روشهای اصولی و درست عملیات مبارزه و نرمگیری سن غلات همچنین مکانیزاسیون سمپاشها برای مبارزه موثر به منظور حفظ کمیت و کیفیت محصولات است.
وی با بیان اینکه عملیات ردیابی و پیگیری سن مادر با دقت در حال انجام است تصریح کرد: مبارزه با سن مادر در ۲۳۱ هزار هکتار، مبارزه با علفهای هرز در ۱۷۶ هزار هکتار و مبارزه با بیماری غلات در ۴۵ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر در مقطع زمانی مبارزه با پوره سن غلات هستیم یادآور شد: در اکثر مزارع مبارزه در حال انجام است تا میانگین تعداد سن به دست آید.
وی در بخش دیگر با تأکید بر اینکه ۵۳۵ هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت غلات آبی و دیم است افزود: با توجه به افزایش میزان نزولات جوی که به بیش از ۳۶۵ میلیمتر رسیده و نسبت به بلند مدت ۸ درصد و نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد افزایش دارد وضیعت مزارع مناسب ارزیابی میشود.
کشت غلات در بیش از ۵۶ هزار هکتار از اراضی شهرستان بهار
مدیر جهاد کشاورزی بهار نیز گفت: ۵۶ هزار و ۶۵۶ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان بهار به کشت انواع غلات اختصاص دارد.
حسن اصلانی افزود: در حال حاضر هفت هزار و ۴۵۰ هکتار گندم آبی، ۳۲ هزار و ۷۵۸ هکتار گندم دیم، چهار هزار و ۴۳۵ هکتار جو آبی و ۱۲ هزار هکتار جو دیم و در مجموع ۵۶ هزار و ۶۵۶ هکتار از اراضی بهار زیر کشت غلات است.
وی بر ضرورت کالیبراسیون سمپاشها تاکید و اظهار کرد: در مرحله دوم با توجه به راهبردی بودن محصول و بر اساس رصد و پیمایش کارشناسان مبارزه با سن پوره نیز در ۹۱۶ هکتار از اراضی انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار ادامه داد: امسال پیشبینی میشود، ۸۷ هزار تن گندم و ۴۶ هزار تن جو در شهرستان بهار تولید شود.
بر اساس آخرین آمارها خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان در سال ۱۴۰۲ به ۴۱۰ هزار و ۵۲۵ تن رسید که نسبت به سال گذشته آن ۲۹ درصد افزایش داشته است.
همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است .