تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳

کرمان - ایرنا - اقامه نام و یاد سیدالشهدا با برگزاری بیست و یکمین همایش بین‌المللی پیرغلامان حسینی (ع) در کرمان - پایتخت مقاومت جهان اسلام - چونان عطر نفس باد صباست که عالم پیر را دگرباره جوان می‌کند؛ بیرق این رویداد مهم مذهبی سال گذشته به دیار کریمان تقدیم شد.

به گزارش ایرنا، خبر مسرت بخش رسیدن بیرق حسینی به کرمان که ۱۳ مهر سال گذشته در بیستمین اجلاسیه آن در رشت مطرح و پرچم این اجلاسیه توسط استاندار و فرمانده سپاه قدس استان گیلان برای انتقال به دیار کریمان به امیر حسن‌زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان تحویل شد، جان دوباره ای به پیرغلامان حسینی و اهالی این استان که به تعبیر سردار دلها چونان تمام ملت ایران، "ملت امام حسین (ع)" هستند، بخشید.

اهدای این پرچم متبرک و برگزاری همایشی بین المللی به نام پیرغلامان حسینی (ع) فرصتی مغتنم و اتفاقی پربرکت است که هر ۳۰ سال یک بار نصیب هر استان می شود و کرمان در سال ۱۴۰۳ فرش قرمزش را برای استقبال از پیرغلامان حسینی سراسر کشور به منظور شرکت در این همایش سه روزه در تیرماه سال جاری پهن کرده و چشمش به راه رسیدن قدوم مبارک نوکران سیدالشهدا (ع) است.

اهدای پرچم اجلاسیه به مسئولان کرمان در رشت

حالا با دریافت این خبر مسرت‌بخش حال و هوای کرمان بیش از همیشه و دیگر ماه های محرم بوی حسین(ع) گرفته به طوری که مسئولان برگزاری همایش پیرغلامان حسینی از یک طرف، مساجد، تکایا، پیرغلامان، مردم و اهالی رسانه استان کرمان نیز از سوی دیگر هر کدام به نوعی برای برگزاری همایش پیرغلامان حسینی در این استان مهیا می شوند.

آنچنان که ۱۳ اردیبهشت سال جاری نخستین نشست کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد برگزاری بیست‌ویکمین همایش پیرغلامان حسینی با حضور اعضا در صدا و سیمای مرکز کرمان برگزار شد.

حضور ۵۰۰ نفر از پیرغلامان سراسر کشور

در این نشست مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمان به عنوان میزبان این اجلاسیه مهم از حضور ۵۰۰ نفر از پیرغلامان حسینی سراسر کشور در همایش بین‌المللی پیرغلامان حسینی کرمان خبر داد.

احمد علیرمضانی از حضور قابل توجه میهمانان خبر داد و بر پوشش رسانه‌ای خوب و ماندگار این همایش تاکید و تصریح کرد: در مجموع ۶۰۰ میهمان در این همایش حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر به عنوان عوامل اجرایی این همایش برای برگزاری هر چه بهتر همایش پیرغلامان در کرمان فعالیت خواهند کرد افزود: ۱۰۰ برنامه جنبی نیز در جریان برگزاری این همایش برگزار خواهد شد.

علیرمضانی به پوشش رسانه ‌ای بیست و یکمین همایش پیرغلامان حسینی (ع) در کرمان توسط شبکه‌های سراسری اشاره و تصریح کرد: پوشش برنامه های این آیین اعلام آماده باش برای یک اقدام رسانه ‌ای بزرگ در کرمان است.

وی اظهار داشت: تلاش شده از افراد اثرگذار فرهنگی استان کرمان در همایش پیرغلامان حسینی بهره برده شود زیرا این اجلاسیه توسط رسانه‌ های داخلی و برخی رسانه‌ های برون مرزی پوشش داده می ‌شود.

کرمان ۱۲ تا ۱۵ تیرماه میزبان پیرغلامان حسینی (ع)

عرفان خداپرست، دبیر بیست و یکمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی هم ۲۳ اردیبهشت امسال در نشست هم‌اندیشی با فعالان مردمی و جهادی پیرامون برگزاری بیست و یکمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی به میزبانی کرمان از برگزاری این همایش از ۱۲ تا ۱۵ تیرماه به مدت سه روز خبر داد و با تاکید بر لزوم برگزاری اجلاسیه به صورت مردمی تصریح کرد: پیرغلامان سراسر کشور با برگزارکنندگان روضه ‌های خانگی و خانواده شهدای کرمانی دیدار می کنند.

تکریم و تعظیم جایگاه مداحان، خدام و ذاکران

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان نیز بیستم اردیبهشت سال جاری در نشست کمیته فرهنگی، اجتماعی و امنیتی اجلاسیه پیرغلامان حسینی گفت: این اجلاس درصدد تکریم و تعظیم جایگاه مداحان، خدام و ذاکران امام حسین (ع) است.

رحمان جلالی از جمله برنامه‌های فرهنگی در نظر گرفته شده برای اجلاسیه پیرغلامان را معرفی آداب و رسوم کرمان در عزاداری‌ها و خدمت در مجالس امام حسین (ع) عنوان کرد و این اجلاس را فرصتی برای تکریم خادمان حسینی دانست.

وی بر تشکیل پنل‌های تخصصی مداحی، استفاده از ظرفیت شهرستان‌ها و معرفی رویدادها و سنت‌های خوب مداحی، جمع‌آوری کارهای علمی، تاریخی و برپایی نمایشگاه‌های مرتبط در این اجلاس تاکید کرد.

فرصتی برای معرفی شخصیت‌ها و هیات‌های مذهبی

استاندار کرمان در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی بیست و یکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی گفت: با برگزاری این اجلاس فرصتی برای معرفی شخصیت‌ها، پیرغلامان و هیات‌های مذهبی که چند دهه در این استان فعالیت دارند و مراسم عزای اهل‌بیت (ع) را برگزار می‌کنند، فراهم شده است.

محمدمهدی فداکار اظهار داشت: تقسیم کاری متناسب با شرح وظایف دستگاه‌ها برای برگزاری بهتر و آبرومندانه اجلاس پیرغلامان حسینی صورت گرفته است.

استاندار کرمان تاکید کرد: پشتیبانی آبرومند از این برنامه ارزشمند ضروری است و به طور حتم شاهد آثار و برکات آن خواهیم بود.

فرصت فرهنگی و تاریخی برای کرمان

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان نیز برگزاری اجلاس پیرغلامان حسینی را فرصت فرهنگی و تاریخی مهمی برای این استان دانست و گفت: باید برنامه‌ریزی اساسی برای ماندگاری آثار و برکات این اجلاسیه در استان کرمان صورت گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی با اشاره به ارادت سالیان سال کرمانی‌ها در طول تاریخ به امام حسین (ع) افزود: استان کرمان در این همایش می‌تواند خود را بهتر و بیشتر به کشور و دنیای اسلام نشان دهد و باید بهره فرهنگی استان را از این همایش بزرگ ببینیم.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی را محصول محرم و صفر می‌دانیم اظهار داشت: این نهضت قرن‌ها توانسته اسلام را حفظ کند، بر طرفدارانش بیفزاید و روز به روز قوی‌تر شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان ادامه داد: پیرغلامان عصاره جریان مردمی هستند و باید فکری شود که جریان مردمی با ستاد برگزاری همایش هماهنگی بیشتری داشته و این جریان دیده شود.

عشق به ائمه اطهار (ع) و در صدر آنها امام سوم شیعیان از دیرباز در دل و جان اهالی دیار کریمان مانند دیگر شیعیان ایران و جهان ریشه داشته و دارد، آنطور که هنوز محرم فرا نرسیده در و دیوار هر کوی و برزن این شهر سیاهپوش عزاداری های این ایام می شود و زن و مرد به صورت خودجوش هیات ها را راه می اندازند، نذورات پخش می کنند و به عشق مولایشان بر سر و سینه می زنند.

بیش از ۲ دهه است که ایام محرم و صفر مناسبتی شده تا یادی از پیرغلامان هیات ها و تکایا نیز شود، مردان مردی که نفسشان عشق به ائمه اطهار (ع) است و با حضور و پشتیبانی آنان است که هیات های عزاداری این سال ها به نحو احسن برگزار شده و حیف است که محرم و صفر بیاید و یادی از این افراد نشود.

شهر و استان کرمان نیز از مناطقی است که انواع مختلف تکیه ها و حسینیه های قدیمی و مشهور در آن، میزبان عزاداران است که هرکدام حال و هوا و سنت های خاص خود را دارند؛ سادات خوشرو، تکیه قلعه، قلعه محمود، بُنگی ها، نوروزعلی، فاطمیه و گلبازخان از جمله این تکیه ها به شمار می روند که همه سال میزبان خیل عظیم عاشقان ائمه اطهار هستند.