به گزارش ایرنا، بهرهبرداری از ۱۰۰ پروژه آموزشی و پرورشی با ۵۲۰ کلاس درس با اعتبار هفت هزار میلیارد ریال، بخشی از خدمات دولت سیزدهم و رئیس انقلابی، جهادی و پرتلاش آن در استان گلستان است.
انجام این کار و نیز در دستور کار قرار داشتن نوسازی ۱۰۶ پروژه دیگر، علاوه بر ایجاد تحولات بنیادین در استاندارد سازی فضاهای آموزشی و پرورشی و تحقق عدالت آموزشی در گلستان، نام نیکویی نیز از شهید آیت الله رئیسی در اذهان عمومی مردم این خطه بویژه دانش آموزان و فرهنگیان به یادگار خواهد گذاشت.
استان شمالی گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد افزون بر ۴۰۲ هزار نفر دانشآموز هستند و بخش قابل توجهی از آنان در ۲ هزار و ۴۰۰ مدرسه دولتی مشغول تحصیل میکنند.
رشد سرانه فضای آموزشی گلستان
مطابق دادههای اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان، سرانه فضای آموزشی این استان از ۴.۶ مترمربع در ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۴.۸۵ مترمربع افزایش یافته است.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان قبل از روی کارآمدن دولت سیزدهم ۲۰ درصد از مدارس شهری و روستایی این استان با مجموع ۲ هزار و ۶۰۰ کلاس درس، فرسوده و تخریبی بود که با تلاشهای صورت گرفته طی ۳۳ ماه گذشته، سه درصد از شمار این مدارس کاسته شد.
وحید فراهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن قدردانی از تلاش دولت سیزدهم در نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان، بیان کرد: در این دولت و فقط در ساخت و ساز مدارس، ۱۰۰ فضای آموزشی و پرورشی با مجموع ۵۲۰ کلاس درس و با اعتباری بالغ بر هفت هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
وی اضافه کرد: از مجموع فضاهای آموزشی و پرورشی نوسازی شده در دولت انقلابی و مردمی شهید رئیسی ۱۹ پروژه درسال ۱۴۰۰، ۳۰ پروژه در سال ۱۴۰۱ و ۵۰ پروژه درسال ۱۴۰۲ بود.
فراهی ادامه داد: سال گذشته بهطور متوسط روزانه هشت میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال صرف مدرسهسازی در گلستان شد و هر هفته نیز یک مدرسه در این استان شمالی افتتاح گردید.
ساخت ۱۰۶ پروژه آموزشی در گلستان
علاوه بر ۱۰۰ مدرسه افتتاح شده توسط دولت سیزدهم در گلستان، عملیات احداث ۱۰۶ پروژه آموزشی و پرورشی دیگر هم در این استان با مجموع ۵۵۰ کلاس درس درحال ساخت است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان هم در این خصوص گفت: بیشتر این مدارس در شهرها و روستاهای محروم و کم برخوردار استان قرار دارند که با مشارکت ۹۵ درصدی خیرین ساخته میشود.
فراهی افزود: از این تعداد فضای آموزشی درحال ساخت، ۳۵ مدرسه با ۲۰۰ کلاس درس تا مهرماه امسال تکمیل و تحویل آموزش و پرورش میشود.
وی، اعتبار پیش بینی شده برای افتتاح این پروژهها را سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: سال گذشته مجموع اعتبارات نوسازی مدارس گلستان هفت هزار میلیارد ریال بود که هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن توسط خیرین مدرسه ساز تامین شد.
رهاورد ۱۲ هزار میلیارد ریالی سفر رئیس جمهور برای نوسازی مدارس گلستان
شهید آیت الله رئیسی و برخی اعضای هیات در ۲ سفر استانی به گلستان در سفر اول ۲ هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال و در سفر استانی دوم ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای تعمیر، تجهیز، بهسازی و تجهیز مدارس این استان تصویب کردند.
به گفته مدیرکل نوسازی مدارس گلستان تاکنون ۸۰ درصد تعهدات اعتباری سفر اول رئیس جمهور به این استان محقق شد ضمن اینکه اعتبارات دولتی سالانه این اداره کل هم با ۲ برابر افزایش به رقم پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
فراهی افزود: با اعتبارات تخصیص یافته سفر اول آیت الله رئیسی و دیگر منابع ملی و استانی اداره کل نوسازی مدارس گلستان و نیز با مشارکت خیرین مدرسه ساز اقدامات خوبی در ساخت فضاهای آموزشی و پرورشی استان و تا قبل از سفر دوم رئیس جمهوری به این استان انجام شد.
رشد ۳.۵ برابری اعتبارات نوسازی مدارس گلستان در سفر دوم رئیس جمهور
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان همچنین با اشاره به تصویب ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این اداره کل در سفر دوم رئیس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به این استان (۳۰ آذر و اول دی ۱۴۰۲)، بیان کرد: تصویب این میزان اعتبار ۳.۵ برابر اعتبارات این اداره کل در دور نخست سفر بود.
فراهی افزود: رشد ۳.۵ برابری اعتبارات حوزه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان در سفر دوم هیات دولت نشانه اهتمام و عزم ویژه شهید آیتالله رییسی برای تکمیل زیرساختهای آموزش و پرورش این استان و جبران عقب ماندگی آن بود.
وی اضافه کرد: اعتبارات مصوب سفر دوم هیات دولت به گلستان برای تعمیر، تجهیز، بهسازی و انجام امورات فرهنگی مدارس استان پیشبینی شده که از این مبلغ، هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای شهرستان مرزی و کمتر توسعه یافته مراوهتپه است ضمن اینکه تسریع در تکمیل مدارس خیر ساز و شروع دوباره بهسازی و تکمیل اردوگاه بزرگ دانش آموزی در جزیره آشوراده با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر دوم مورد توجه قرار دارد.
فراهی ادامه داد: اداره کل نوسازی مدارس گلستان همزمان با سفر دوم رییس جمهور به استان، هزار و ۴۷۵ میلیارد ریال پروژه شامل کلاسهای آموزشی و استخر دانشآموزی را افتتاح کرد که شامل ۱۴ مدرسه در قالب ۴۷ کلاس درس با زیربنای ۶۵ هزار مترمربع و هزینه هزار و ۷۵ میلیارد ریال و یک استخر دانشآموزی با هزینه ۴۰۰ میلیارد ریال بود.
مشارکت و تعهد ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی خیرین مدرسهساز گلستان
ساخت و ساز فضاهای آموزشی و پرورشی در گلستان که عقب ماندگیهای زیرساختی دراین بخش دارد بدون مشارکتهای مردمی و نیکوکاران میسر نیست و خیرین مدرسه ساز این استان شانه به شانه دولت سیزدهم برای جبران کم و کاستیهای فضاهای آموزشی پای کار بودند.
به گفته مدیرکل نوسازی مدارس گلستان، خیرین مدرسه ساز طی دولت سیزدهم در مجموع دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال صرف ساخت و تکمیل طرحهای آموزشی این استان کردند که یک نمونه آن افتتاح هنرستان تمام خیرساز مرحوم «احمد محمدی» در گنبدکاووس با ۲۷۰ میلیارد ریال بود.
فراهی اضافه کرد: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در حوزه مدرسهسازی، تعهد مشارکت خیرین مدرسه ساز گلستان هم اکنون به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته که بخش زیادی از آن نیز محقق شده است.
به گفته وی، هم اکنون ۱۰۴ پروژه آموزشی خیرساز با مجموع ۵۳۰ کلاس درس در مناطق شهری و روستایی گلستان درحال ساخت است که تکمیل آنها به ۹ هزار میلیارد ریال سهم دولت نیاز دارد.
دیگر اقدامات دولت سیزدهم در مدرسهسازی گلستان
مدیرکل نوسازی گلستان همچنین با اشاره به تعهد ۱۴ هزار میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای نوسازی، مقاومسازی و نیز تجهیز کلاسهای درس این استان، بیان کرد: تاکنون بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد ریال از این تعهد با تخصیص از منابع ملی، استانی، محرومیتزدایی و نیکوکاران انجام شده است.
فراهی افزود: دولت سیزدهم به طرحهای آموزشی متوقف شده در گلستان نگاه ویژه داشت به طوری که بعد از سفر ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ رئیس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به این استان تاکنون ۶ طرح با سابقه بیش از ۱۰ سال، تکمیل و بهرهبرداری شد.
وی اضافه کرد: درحوزه خرید و توزیع تجهیزات آموزشی، کمک آموزشی، هنرستانی و سیستمهای گرمایشی، دولت سیزدهم افرون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داد که پنج برابر بیشتر از دولت قبل بود.
به گفته فراهی، در دولت سیزدهم ۸۵۰ کلاس درس مدارس گلستان با هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال به سامانه گرمایشی استاندارد مجهز شدند و اکنون مدرسه دولتی دارای برق و گاز که به این سامانه مجهز نشده در استان وجود ندارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان همچنین اجرای طرح آسفالت محوطه و ایزوگام مدارس با مساحت ۲۵۰ هزار مترمربع و با اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریال، جمع آوری سه مدرسه کانکسی مستقل در مناطق کم برخوردار مرزی و عشایری استان در قالب طرح شهید پناهی با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال و اجرای طرح ملی محرومیت زدایی با پیش بینی ۵۰ پروژه و ۳۰۰ کلاس درس با مساحت ۵۰ هزار مترمربع و اعتبار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال را از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در این استان شمالی برشمرد.
فراهی افزود: اداره کل نوسازی مدارس گلستان همچنین در طرح شهید «عجمیان» ۸۱۰ مدرسه با سه هزار کلاس درس را با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ بهسازی و تعمیر کرده است.
برنامه نوسازی مدارس گلستان درسال ۱۴۰۳
اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان علاوه بر اقدامات اشاره شده در ۳۳ ماه فعالیت دولت سیزدهم، برای استمرار اقدامات عمرانی، سخت و نرم افزاری خود درسال جاری نیز برخی برنامهها و اقدامات پیش بینی کرده است که به گفته مدیرکل این دستگاه اجرایی، برگزاری بیست و ششمین جشنواره تکریم خیرین مدرسه ساز، تکمیل و تحویل پروژههای نیمه تمام و با اولویت خیرساز و تعمیر، بهسازی و شاداب سازی مدارس این استان با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی از جمله این برنامههاست.
فراهی افزود: جذب مشارکت صاحبان صنایع، بانکها، اصناف و دیگر اقشار در راستای مسئولیت اجتماعی و تحقق شعار سال رهبر معظم انقلاب، تامین و تجهیز فضاهای آموزشی با استفاده از ظرفیت خیرین حقیقی و حقوقی و جمع آوری کلاسهای کانکسی گلستان در قالب تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و تحقق مصوبات سفر دوم رییس جمهور شهید را از دیگر برنامههای تدوین شده اداره کل نوسازی مدارس استان درسال جاری است.
استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که در ۱۴ شهرستان و گستره تقریبی ۲۱ هزار کیلومتر مربع سکونت دارند.