«منوچهر کریمی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بیشترین تولید مربوط به شهرستانهای شازند و خمین بود و کیفیت عسل استان در مجموع جایگاه خوبی در کشور دارد.
وی با بیان اینکه در میزان تولید عسل استان مرکزی رتبه ۱۶ کشور را دارد، عنوان کرد: پوشش گیاه مرتعی مناسب باعث تولید عسل باکیفیت در این استان شده و به همین دلیل امکان افزایش ظرفیت تولید نیز وجود دارد.
کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: پوشش مناسب گیاهی استان همچنین باعث شده تا این استان در زمینه پرورش زنبور و تولید عسل مهمانپذیر باشد و از استانهای لرستان، اصفهان و شمال به این استان سفر میکنند و تولید عسل دارند.
کریمی در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای حمایت از زنبورداران توسعه این صنعت در استان مرکزی تعریف شده، گفت: تامین نهاده ارزان قیمت، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و پیگیری بحث پوشش بیمه تامین اجتماعی برای زنبورداران از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارد و به توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل کمک میکند.
وی افزود: آموزش زنبورداران برای آشنایی با صنایع تبدیلی این صنعت از جمله استفاده از گرده گل یا تولید ژل رویال از دیگر اقدامات مورد توجه است که میتواند زمینه توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل را فراهم کند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.