به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، حسام زملط در گفتوگو با شبکه خبری اسکای از سکوت قدرتهای جهانی در برابر تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین انتقاد کرد و گفت که بحران انسانی در نوار غزه تا چه اندازه باید وخیم شود که واشنگتن و متحدانش خم به ابرو آورند.
وی افزود: دنیا شاهد قتل عام مردم فلسطین در رفح است اما آمریکا همچنان ادعا میکند اسرائیل خطوط قرمز را رد نکرده است. کاخ سفید یا بیعرضه یا ریاکار است؛ شاید هم هر دو.
رژیم صهیونیستی طی هفت ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته و ضمن بستن تمام گذرگاهها و جلوگیری از ورود کمکهای امدادی، این منطقه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.
صهیونیستها همچنین به بهانه نابودی حماس به شهر مرزی رفح واقع در جنوب نوار غزه، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند حملهور شده و تاکنون دها فلسطینی را به شهادت رسانده است. بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۶ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۸۱ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در بخش دیگری از این گفتوگو، تصمیم سه کشور اروپایی ایرلند، اسپانیا و نروژ برای شناسایی کشور مستقل فلسطین را یک گام بزرگ در مسیر درست توصیف کرد و گفت: این تصمیم، تاثیر زیادی در صحنه بینالملل خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه جهان طی ۷ دهه گذشته حق مردم فلسطین را نادیده گرفته است تصریح کرد: پایان دادن به این بیتوجهی بسیار مهم است و کاری که سه کشور اروپایی انجام دادند یک گام بزرگ در مسیر درست است.
گفتنی است که ۳ کشور اروپایی ایرلند، اسپانیا و نروژ ۸ خرداد ۱۴۰۳ اعلام کردند که کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخته و یک سفارتخانه در شهر رام الله افتتاح خواهند کرد.
سیمون هریس، نخست وزیر ایرلند بعد از اعلام این خبر گفت که شناسایی کشور مستقل فلسطین، برای زنده نگه داشتن امید برای صلح است. وی افزود: من بار دیگر از نتانیاهو، نخست وزیر (رژیم) اسرائیل میخواهم که به حرفهای جهان گوش دهد و از فاجعه انسانی که در غزه شاهد آن هستیم، دست بردارد.
وزیر امور خارجه اسپانیا نیز همان روز (۸ خرداد) اعلام کرد: «امروز روزی است که در تاریخ اسپانیا ثبت میشود. روزی که کشور ما میگوید در برابر رنج، بیتفاوتی ممکن نیست و صلح، همبستگی، تعهد و اعتماد به انسانیت ممکن است.» وی افزود: «بسیاری از کشورهای جهان تصمیمی که اسپانیا گرفته است را مشاهده و تحسین میکنند.»
همچنین اسپن بارتاید وزیر امور خارجه نروژ با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که اسلو از مدافعان سرسخت [به رسمیت شناختن] کشور مستقل فلسطین در بیش از ۳۰ سال گذشته بوده است. وی افزود: روزی که نروژ، فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می شناسد در روابط نروژ و فلسطین «ویژه» است.
سران رژیم صهیونیستی با عصبانیت برای ۳ کشور اروپایی خط و نشان کشیده و درباره عواقب این تصمیم هشدار دادهاند؛ اما گزارشها حاکیست که شمار دیگری از کشورهای اروپایی نیز در صدد اقدام مشابه و شناسایی فلسطین بعنوان کشور مستقل هستند.