فرهاد تقوامنش در گفت و گو با خبرنگار گروه علم وآموزش ایرنا، تاکیدات هوشمندانه چندسال اخیر رهبر معظم انقلاب به مسئولان برای توجه هرچه بیشتر به حوزه دانش بنیان و جامعه نخبگان، ناشی از درایت، فهم صحیح و اشراف معظم له به اثرگذاری فناوران در حوزه خودکفایی، افزایش بهره وری و البته توان اشتغالزایی این حوزه در کشور است.
وی با اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، حوزه دانش بنیان را مصداق واقعی مشارکت مردم به خصوص قشرجوان نخبه در پویایی تولید و اقتصاد کشور دانست.
تقوی منش ادامه داد: به طور حتم راه پیاده سازی یک اقتصاد پویا و توسعه صنعت و تولیدات دانش فنی ارزشمند، تنها از دانش بنیان های متشکل از جوانان خلاق و متخصص و نخبه و میدان دادن به آنها می گذرد. برگزاری نمایشگاه کار و اشتغالزایی ویژه نخبگان توسط صندوق نوآوری که هفته گذشته برگزار شد (۷ تا ۹ خرداد) گامی برای تأمین نیروی تخصصی مجموعه های دانش بنیان است.
وی همچنین ایجاد تسهیل در اتصال نخبگان برتر به دانش بنیان ها و البته جلوگیری از مهاجرت نخبگان را از دیگر ثمر برگزاری رویدادهای این چنینی دانست.
این فعال حوزه دانش بنیان کشور با اشاره به بومی سازی بسیاری از تجهیزات وارداتی کشور در بخش های مختلف در طول چندسال اخیر گفت: این دستاوردها به طور حتم حاصل اعتماد و سرمایه گذاری بر روی استعدادهای نخبه کشورمان بوده است.
وی با اشاره به تبدیل شدن ایران به قطب منطقه در حوزه های مختلف از جمله نانو، زیست فناوری، سلامت و تجهیزات پزشکی و دارو گفت: هم اکنون محصولات نوآورانه شرکت های فناور در این حوزه با وجود تحریم های ظالمانه، به بازارهای دور و نزدیک دنیا رسوخ کرده است و این مایه فخر و مباهات است.
این فعال حوزه دانش بنیان، نقش نخبگان و فناوران را در پویایی بیشتر در حوزه اقتصاد، تولید و اشتغالزایی در کشور را بسیار اثرگذار دانست و تاکید کرد: اشتغالزایی حدود ۴۰۰ هزارنفری دانش بنیان ها در کشور لزوم توجه هرچه بیشتر به این حوزه را بیش از پیش به یک ضرورت برای تصمیم گیران حوزه کلان کشور تبدیل کرده است
وی با اشاره به وجود برخی نابسامانی ها در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و محیط زیست، در ادامه یکی از راهکارهای اصلی و طلایی برای رفع مسائل و مشکلات فعلی کشور را میدان دادن به دانش بنیان های کشور دانست.
این کارآفرین در توضیح بیشتری افزود: سرمایه گذاری بیشتر در مجموعه های دانش بنیان به منظور توانمندسازی بخش های تحقیق و توسعه آنها، بومی سازی و خلق فناوری های راهبردی و البته خودکفایی و ارزش آفرینی در حوزه اقتصاد کشور را دنبال خواهد داشت. ضمن اینکه ایجاد بازارهای داخلی و خارجی برای فناوران به طور حتم میزان اشتغالزایی جوانان، ارزآوری برای کشور و در کل روند تولیدناخالص داخلی کشور را به شکل ویژه بهبود خواهد بخشید.