علی فرخنده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت فاز اول خانه مطبوعات استان با زیربنای ۱۵۰ متر مربع و اعتبار ۱۵ میلیارد ریال تکمیل و راهاندازی شد.
وی با اشاره به تکمیل و بهره برداری از خانه فرهنگ بیرجند اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود و با اعتباری که از محل سفر اول رئیس جمهور به استان اختصاص یافت، تکمیل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: خانه فرهنگ بیرجند با زیربنای ۲ هزار متر مربع و تخصیص حدود ۱۲۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس جمهور شهید تکمیل شد و سال گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهره برداری رسید.
وی اضافه کرد: بهره برداری از نگارخانههای شهرستانهای زیرکوه، درمیان، سرایان و بشرویه با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال از دیگر اقداماتی بوده که در ۲ سال اخیر انجام شده است.
فرخنده گفت: پروژههای فرهنگی نیمهتمام استان در هشت شهرستان قاینات، سربیشه، نهبندان، بیرجند، خوسف، طبس، بشرویه و سرایان وجود دارد که قدمت برخی از آنها به سال ۱۳۸۴ بر میگردد.
وی افزود: کمترین پیشرفت فیزیکی مربوط به پروژه تالار بزرگ شهر بیرجند با هفت درصد که سال گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از آن بازدید کرد و بیشترین پیشرفت فیزیکی مربوط به پروژه مجتمع فرهنگی سربیشه با ۷۵ درصد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی درباره سایر دستاوردهای این مجموعه گفت: کسب رتبه دوم کشور در ارزیابی عملکرد سازمان امور اداری و استخدامی کشور، دستگاه برتر جشنواره شهید رجایی در گروه فرهنگی، علمی و آموزشی، دستگاه برتر در حوزه مهر سینمای ایران، دستگاه برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نماز، ارتقای ساختار اداره کل در ارزیابی عملکرد از درجه سه به دو و ارتقای درجه کیفی سینما فردوسی و سینما پارک قاین از دو به یک از جمله این دستاوردهاست.
وی با اشاره به کسب رتبه یک مدهامتان «مسابقات قرآنی» کشور توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: کسب رتبه برتر «طرح مسجد، کانون نشاط» در کشور، رتبه برتر «طرح مسجد، پایگاه قرآنی» در کشور، روستای اسفندیار طبس و روستای درمیان جزو ١۴ روستای برگزیده نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب از بین ٢٧١ روستای شرکت کننده از دیگر عملکردها در حوزه فرهنگی است.
فرخنده اظهار کرد: شهرستان زیرکوه در بخش آموزش رایگان هنر در مناطق محروم در سطح کشور موفق به کسب مقام برتر شد همچنین سه اثر رادیویی، تله تئاتر و صحنهای پس از گذست ۱۰ سال به جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه یافت.
وی از فعال سازی شورای فرهنگ عمومی پس ار وقفه حدود سه سال در استان خبر داد و گفت: تدوین نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی، تمرکز زدایی جشنوارهها و برنامهها در راستای عدالت فرهنگی، حمایت از تشکلهای مردمی در اجرای برنامهها، برنامه ریزی و اجرای طرح اصیلا در راستای تقویت گفتمان زیست عفیفانه و برگزاری جشنهای دختران انقلاب از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار داشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به برگزاری دورههای آموزش رایگان هنر در مناطق محروم با ثبت نام بیش از سه هزار نفر اشاره کرد و افزود: طرح جامع آموزش قرآن کریم (بشری) با حضور بیش از هزار و ۲۰۰ نفر در استان برگزار شد.
وی گفت: در کمتر از سه سال فعالیت دولت سیزدهم ۱۶ مجوز آموزشگاه آزاد هنری، ۴۰ کارت صلاحیت تدریس و ۲ مرکز مهارت آموزی در استان صادر شد.