به گزارش خبرنگار ایرنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده (OFAC) چهار نهاد مرتبط با شرکت رایان رشد افزار (RRA) تحریم شده توسط اوفک را هدف قرار داد. ان نهادها قطعات حیاتی برنامه (پهپادی) ایران را خریداری کرده اند. علاوه بر این، اوفک یکی از مدیران ایرانی سازمان صنایع هوایی ایران، یکی از شرکتهای تابعه وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح ایران (MODAFL) را هدف قرار داده است که بر تولیدکنندگان پهپاد، شرکتهای صنعتی هواپیماسازی ایران (HESA) و صنایع هوایی قدس (QAI) نظارت دارد.
برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در تداوم ادعاهای واشنگتن درباره پهپادهای ایران برغم تکذیب مقامات جمهوری اسلامی ایران افزود: «اقدام امروز تعهد ما را برای اختلال در تولید و تکثیر پهپادهای مرگبار ایران که همچنان توسط روسیه علیه اوکراین و نیروهای نیابتی و تروریست های منطقه ای علیه نیروهای ما استفاده می شود، تقویت می کند. »
او تصریح کرد: «وزارت خزانهداری به تحمیل هزینهها بر کسانی که به دنبال تامین قطعات مورد نیاز ایران برای برنامههای پهپادی آن هستند و امکان ارسال این نوع سلاحها به عوامل بیثباتکننده در سراسر جهان را دارند، ادامه خواهد داد.»
این تحریمها در حالی است که دو مقام وزارت خارجه آمریکا نیز مدعی شدند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک «تهدید جهانی» است و حمایت آمریکا را از تلاش سایر کشورها برای قرار دادن سپاه در فهرست گروههای به اصطلاح تروریستی اعلام کردند.
آبرام پیلی معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در شبکه اجتماعی «ایکس» با طرح ادعاها علیه سپاه نوشت: «ما قطعا از تلاشها برای طبقهبندی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی در سطح جهانی حمایت میکنیم. آمریکا سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی میشناسد و این گروه تهدیدی برای جهان محسوب میشود.»
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا موافق است آلمان و دیگر کشورها، سپاه را به عنوان گروه تروریستی طبقه بندی کنند، مدعی شد: «بگذارید بسیار واضح بگویم، سپاه پاسداران خطری برای جهان است. این سازمان بطور وحشتناکی ترویج کننده تروریسم است و معتقدیم [اقداماتش] بر همه جهان تاثیر میگذارد.»
وزارت خزانه داری آمریکا ۱۶ اردیبهشت ماه نیز در راستای تداوم سیاست های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران ، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه "ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی" در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا ۴ اردیبهشت ماه نیز در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.
به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.
دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.
دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریمهای پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاستهای شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.