تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹

سمنان - ایرنا - امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، اسطوره‌ خوش‌رفتاری، مردمداری، پارسایی، ساده زیستی، شجاعت و مدیریت که چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ دیده از جهان بست تا عالمی داغدار و در حسرت حضورش باشند؛ امامی که مرام و مسیرش همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۳۵ سال پیش ساعت هفت صبح هر روز اخبار متنوعی پخش می‌شد، اما ساعت هفت صبح چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ خورشید حس و حال غریبی داشت، اخبار پخش نشد، علاقه‌مندان خبر پای تلویزیون نشسته و متحیر در تاخیر پخش خبر در حال خیالبافی و پرسشگری در ذهن خود بودند که آهنگ غمناکی از جعبه تلویزیون پخش و مجریِ خبر با صدایی سوزناک و بغض‌آلود، خبر ملکوتی شدن بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران را اعلام کرد.

پیر و جوان، زن و مرد از قشرها و نقاط مختلف کشور از جمله استان سمنان با شنیدن خبر جانسوز آسمانی شدن امام خمینی(ره) در سوگ و ماتم فرورفتند؛ همه مردم یک حرف مشترک داشتند، حرف‌هایی از جنس تنهایی، از جنس احساس یتیمی و بی‌کسی در آن روزهایی که تازه کشور داشت رنگ آرامش می‌گرفت و هشت سال جنگ تحمیلی به پایان رسیده بود و کمتر از یک سال از پایان نبرد و سربلندی فرزندان پیر جماران در جبهه‌ها می‌گذشت.

جنگ بین ایران و عراق ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ آغاز شد و تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ به طول انجامید و درست کمتر از یکسال بعد از آن، حضرت امام خمینی(ره) الگوی عالِم عامِل، مدیریت و شجاعت، ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شب سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.

خبر جانسوز ارتحال صبح چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ اعلام شد و آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) نیز به عنوان بزرگترین تشییع تاریخ، در کتاب رکوردها به ثبت رسید.

امیر شرفیه جانباز و برادر شهید بیش از ۱۲ ماه در جبهه‌های حق علیه باطل برای سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جنگید و اکنون ۵٠ سالگی را گذرانده و دیگر آثار جنگ کم‌کم بر جسم و جانش رخ‌نمایی می‌کند و از جنگیدن برای دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران احساسی خوشایند دارد.

وی که بابت حضورش در زمان انقلاب و آشنایی با منش و سیره امام خمینی(ره) شکرگزار خداوند است، به خبرنگار ایرنا می‌گوید: زمان انقلاب ۱۶ یا ۱۷ سال بیشتر سن نداشت، اما مجذوب وارستگی حضرت امام(ره) بود، می‌گفت امام ساده و بی‌آلایش بود و هر انسان دارای درک و فهم عاشقش می‌شود.

به گفته این ایثارگر، صبح ۱۴ خرداد با اعلام خبر جانسوز رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، همان موقع خبر تعطیلی ادارات و عزای عمومی اعلام شد و با این اطلاع‌رسانی، سمنانی‌هایی که امکان حضور در تهران برای شرکت در آیین وداع و تشییع ایشان نداشتند، در مسجدهای شهر جمع شدند و به ویژه با حضور پرشورتر در مسجد امام(ره) شهر سمنان در سوگ و ماتم گردهم آمدند؛ این سوگواری و عزاداری در مسجدهای شهر تا هفت روز ادامه داشت.

جانباز هشت سال دفاع مقدس و دلسپرده انقلاب اسلامی اظهار کرد: امام خمینی(ره)، امام امت، عارف و اصلی بود که با تاسی از منش پیامبر اکرم(ص) محشری به پا کرد و همانند بعثت رسول اکرم(ص) پژواک آن تمامی دنیا را فراگرفت که رهاورد ماندگار آن ایجاد نهضت بیداری اسلامی و عزت مسلمانان‌ در نقاط مختلف جهان است.

وی گفت که شخصیت ممتاز و برجسته امام خمینی(ره) برای همیشه در جهان تاریخ‌ساز شده است و به عنوان یک رهبر آزاده به همه نسل ها معرفی خواهد شد.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) به عنوان یک انسان فرهیخته، اندیشمند و علامه‌ای شهیر، فاضل و رهبری ظلم‌ستیز و شجاع بود که توانست با پشتوانه مردمی انقلابی طومار شاهنشاهی را در ایران برچیند و انقلاب اسلامی را احیا کند.

این برادر شهید تاکید کرد: عاشق امام خمینی(ره) بودیم، هستیم و خواهیم بود و اکنون نیز پیرو رهبر معظم انقلاب هستیم و تا آخرین نفس پای انقلاب اسلامی ایستاده‌ایم تا این انقلاب را به دست صاحبش امام عصر(عج) تحویل بدهیم.

امام خمینی(ره) مرشد و مراد بسیاری از پاکدلان و آزادیخواهان در نقاط مختلف کشور بود و با توجه به تاثیر تاریخی بزرگ ایشان، خبر جانسوز ارتحالش برای بسیاری از دوستداران انقلاب غیرقابل باور و سخت بود.

در این بین، هر که پیوند دلی و عمیق‌تری با آرمان‌های امام راحل داشت، داغ بزرگ‌تری بر دل احساس می‌کرد و همواره دلتنگی فقدان این رهبر فرزانه وجود دارد و مردم استان سمنان ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ نیز همچون سال‌های گذشته مشتاقانه در مرقد امام حاضر شدند و با آرمان‌های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

طبق گزارش‌ها امسال بیش از پنج‌هزار نفر از استان سمنان زائر آیین گرامیداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در مرقد مطهر ایشان هستند.