نیویورک – ایرنا – مجلس نمایندگان آمریکا در پی صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر دستگیری مقامات اسرائیل طرح تحریم این دیوان را در حمایت همه جانبه از تل آویو را تصویب کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح تحریم مقامات دیوان کیفری بین المللی در صورت تحقیق یا محاکمه مقامات اسرائیلی روز سه شنبه به وقت محلی با با ۲۴۷ رای موافق در مقابل ۱۵۵ رای مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید و تقریبا همه جمهوری خواهان حاضر در این نشست مجلس نمایندگان رای مثبت دادند و چند دموکرات نیز به این تلاش پیوستند.

در صورت تصویب کامل این طرح در کنگره ایالات متحده آمریکا و تبدیل آن به قانون، رئیس جمهور  آمریکا را ملزم می کند که تحریم هایی را علیه مقامات دیوان بین المللی کیفری که «در هر تلاشی برای تحقیق، دستگیری، بازداشت، یا محاکمه هر شخص تحت حمایت ایالات متحده و متحدانش انجام می دهند»، اعمال کند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌الملل خواستار صدور حکم بازداشت  نخست‌وزیر و وزیر جنگ اسرائیل شد که خشم متحدان تل آویو  در واشنگتن دی سی را برانگیخت.

«کریم خان» دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در نشست خبری اعلام کرد که در تلاش است برای «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل به دلیل جنایات جنگی در نوار غزه قرار بازداشت صادر کند.

دولت بایدن درخواست‌ حکم بازداشت را «ظالمانه» خوانده بود، اما آن زمان اعلام کرد که با این قانون مخالف است. 19 اردیبهشت ماه نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا از آماده کردن طرحی خبر داده بودند که در صورت صدور قرار بازداشت مقامات اسرائیلی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، آمریکا مقامات این نهاد حقوقی را تحریم کند.

«مایکل مک‌کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به تارنمای آکسیوس گفته بود: «ما این قانون احتیاطی را تنها در صورتی که مجبور شویم، مطرح خواهیم کرد».

مجلس نمایندگان آمریکا تحت سیطره جمهوری‌خواهان قرار دارد و  پیش از این نیز 12 سناتور جمهوریخواه  با ارسال نامه‌ ای  به «کریم خان» دادستان دیوان بین المللی کیفری او را تهدید کرده بودند که در صورت صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیلی، او و مقامات دادگاه و اطرافیان و خانواده‌اش با «عواقب جدی» روبرو خواهند شد.

همزمان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل با تشکیل کارگروهی ویژه شامل جمعی از وکلا و مقامات ارشد حقوقی همچون یاریو لوین، وزیر دادگسترس در تلاش هستند تا مانع  صدور هرگونه تعقیب بین المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه کیفری بین المللی شوند.

 جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با نشریه آمریکایی تایم که روز سه شنبه به وقت محلی منتشر شد و بر سیاست خارجی دولتش از جمله جنگ غزه متمرکز است، اذعان کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل جنگ غزه را به دلیل منافع سیاست خود طولانی کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه می گوید نتانیاهو که با اتهامات متعدد فساد در اسرائیل مواجه است، ممکن است جنگ را برای حفظ قدرت خود طولانی کند.

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند نتانیاهو جنگ را به دلایل سیاسی خود طولانی می‌کند، گفت: «در این مورد نظری نمی‌دهم. دلایل گسترده ای وجود دارد که مردم چنین نتیجه‌گیری کنند.»

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از  هفتم اکتبر ۲۰۲۳  (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) به ۲۶ هزار و ۵۵۰ نفر و شمار زخمی ها به ۸۲ هزار و ۹۵۹ نفر رسیده است.

برچسب‌ها