تهران- ایرنا- ستاد عملیات بهداشت و درمان هلال‌احمر در حج تمتع ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای، از ارائه بیش از ۱۱۹ هزار خدمت بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی در عربستان تاکنون خبر داد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ مرکز پزشکی حج و زیارت به عنوان متولی اصلی ارائه خدمات بهداشت و درمان به زائران ایرانی در مراسم حج تمتع، جزئیات ارائه خدمات به زائران را از ابتدای عملیات درمانی حج تا پایان روز ۱۵ خردادماه به شرح زیر اعلام کرده است:

در این اطلاعیه آمده است: از شروع عملیات درمانی و بهداشتی هلال‌احمر در حج تمتع سال جاری، ۱۱۹ هزار و ۳۳۱ خدمت به زائران ارائه شده که شامل ۳ هزار و ۷۳۰ ویزیت تخصصی، ۳۵۷ مورد بستری، ۵ هزار و ۴۲۵ مورد خدمات پاراکلینیک، ۳۷ هزار و ۴۴۸ مورد خدمات پرستاری، ۱۹ هزار و ۹۰۱ مورد خدمات داروخانه، ۳۰۱۹ مورد خدمات مددکاری و انتقال، ۴۹ هزار و ۴۱۰ مورد خدمات ویزیت در مطب‌ها بوده است. در حال حاضر ۲۵ زائر در بیمارستان هلال‌احمر و ۱۶ زائر در بیمارستان سعودی بستری هستند.

در ادامه اطلاعیه اشاره شده است: کادر درمان و پزشکان هلال ‎احمر ایران، آماده ارائه خدمات به حجاج در منا و صحرای عرفات هستند. طبق تعاملات صورت پذیرفته و مشارکت مؤسسه مطوفیه حجاج ایرانی در عربستان، ٩ مرکز درمانی و ۲ بیمارستان صحرایی با تجهیزات کامل در منا و صحرای عرفات برپا خواهد شد. در مشعرالحرام نیز که زائران آقا، شب بیتوته می‌‎کنند، درمانگاه هلال‌احمر برپا می‌شود. همچنین یک دستگاه آمبولانس در اختیار درمانگاه‌های هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران برای خدمت به زائران قرار می ‎گیرد.

اطلاعیه آورده است: با توجه به این که دمای هوا در عربستان به بیش از ۴۰ درجه رسیده و گرمازدگی، شایع‌ترین عامل مراجعه زائران به مراکز درمانی هلال احمر است، توصیه می‌شود که زائران حتی قبل از سفر به عربستان، نوشیدن مایعات فراوان را رعایت کنند تا دچار گرمازدگی نشوند.

اطلاعیه یادآورشده است: بیش از ۱۸ هزار حاجی ایرانی شرکت‎ کننده در مراسم حج، مبتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت هستند، که لازم است این حجاج علاوه بر اطلاع وضعیت بیماری به مدیر کاروان، داروهای خود را سروقت مصرف کرده و به هیچ عنوان زمان مصرف آن‌ها را جابه‌جا نکنند.

در پایان اطلاعیه آمده است: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، ۳۸۰ نفر کادر بهداشتی و درمانی هلال‌احمر برای خدمت به زائران کشورمان عازم عربستان می‌شوند. (به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.) این کادر شامل پزشکان، پرستاران، امداگران و هلال احمر با فعالیت ۲۴ ساعته در مراکز متعدد، آماده خدمت رسانی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج ایرانی هستند.