محمدحسین بازگیر روز پنجشنبه به مناسبت هفته محیطزیست در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه برداشت نمک از تالابها باید بنحوی انجام گیرد که آسیبی به محیط زیست و عرصههای طبیعی وارد نشود، افزود: ضوابط زیستمحیطی در برداشت نمک در تالابهای کشور مانند تالاب حوضسلطان رعایت نمیشود.
وی با اشاره به تصویب طرح جامع دریاچه نمک در سطح ملی، ابراز کرد: وضعیت مدیریت دریاچه در قالب این طرح جامع در یک اقدام مشترک با حضور استانداران حوضه آبریز این تالاب طی پنج سال آینده دنبال خواهد شد.
وضعیت بحرانی گردوغبار در ۴۰ هزار هکتار از بیابانهای قم
وی عنوان کرد: ۳۰۰ هزار هکتار از مساحت استان قم مستعد تولید گردوغبار است که از این بین ۱۰۰ هزار هکتار به کانون تولید این پدیده تبدیل شده که وضعیت ۴۰ هزار هکتار از آن بحرانی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم ادامه داد: در قالب سفر دور دوم رییس جمهور و هیات دولت به استان قم، مدیریت کانونهای گردوغبار در ۲ هزار هکتار از عرصههای بحرانی این پدیده توسط خاکپوشهای سازگار با محیطزیست و توسعه درختکاری به تصویب رسید.
بازگیر خاطرنشان کرد: ۴۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی قم در منطقه شرق استان به نحوی آسیبدیدهاند که حتی با وزش باد با سرعت ۱۰ کیلومتر بر ساعت نیز شروع به خیزش میکند.
وی همچنین با اشاره به برخی از چالشهای زیستمحیطی استان قم مانند رهاشدگی زبالههای پلاستیکی در حاشیه راهها و جادههای استان، گفت: هیچ قانونی مبنی بر ممنوعیت استفاده بیضابطه از این محصول وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: ۸۰ هزار هکتار از مساحت قم در شمال این استان در محدوده منطقه شکار ممنوع مرکز کشور قرار دارد که محل زندگی حیواناتی نظیر آهو و جبیر است.
بازگیر ادامه داد: در شرق و جنوب غربی استان قم نیز مناطق شکار ممنوع قاهان، کهندان، کهک، پلنگدره و غیره نیز محل زندگی قوچ، میش و غیره هستیم.
از ۱۶ تا ۲۲ خردادماه بهعنوان هفته محیطزیست در تقویم رسمی کشور نامگذاری شده است. برنامههای امسال محیط با شعار " سهم من از تداوم " در سطح کشور برنامهریزیشده است.