تهران- ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار انجام تحقیقات درباره حمله اخیر رژیم صهیونیستی به مدرسه آنروا در غزه که به کشته شدن بیش از ۴۰ غیرنظامی فلسطینی انجامید، شد.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، بورل در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: گزارش‌های مکرر از غزه نشان می‌دهد که هنوز رنج و خشونت تنها واقعیتی است که صدها هزار غیرنظامی بی‌گناه در آنجا با آن مواجه هستند.

در ادامه پیام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آمده است: این خبر وحشتناک باید به طور مستقل و مطابق با آخرین دستور دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) پیش از این اعلام کرد: هنگام حمله (رژیم) اسرائیل به مدرسه‌ای در مرکز غزه، ۶ هزار نفر در این مدرسه پناه گرفته بودند.

آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی روز پنجشنبه به وقت محلی، پس از کشته شدن ده‌ها نفر در حمله هوایی اسرائیل به مدرسه‌ای در مرکز غزه، در توصیف این حمله اعلام کرد که «یک روز وحشتناک دیگر»، در غزه بود.

این مدرسه که در اردوگاه پناهندگان النصیرات قرار دارد، قبل از اینکه در آغاز جنگ بسته شود، توسط آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اداره می‌شد. فیلیپ لازارینی رئیس آنروا گفت که هنگام حمله هوایی اسرائیل که بدون هشدار قبلی انجام شد، این مدرسه به ۶ هزار آواره پناه داده بود.

لازارینی افزود: «ادعاها مبنی بر اینکه گروه‌های مسلح ممکن است در داخل پناهگاه بوده‌اند، تکان دهنده است. ما نمی‌توانیم این ادعاها را تائید کنیم. حمله، هدف قرار دادن یا استفاده از ساختمان‌های سازمان ملل برای مقاصد نظامی، بی‌توجهی آشکار به قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.»

رئیس آنروا اضافه کرد: «هدف قرار دادن اماکن سازمان ملل یا استفاده از آنها برای مقاصد نظامی نمی‌تواند به یک هنجار جدید تبدیل شود.»

ارتش اسرائیل تائید کرد که حمله هوایی به النصیرات را انجام داده و بر اساس ادعای این رژیم مقر حماس در داخل مدرسه را هدف قرار داده است. پیتر لرنر سخنگوی ارتش اسرائیل بعدا در گفت وگو با خبرنگاران ادعا کرد که این رژیم از تلفات غیرنظامیان آگاه نیست.

بر اساس گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، مدرسه «السردی» که آوارگان را در اردوگاه ۲ در النصیرات در مرکز نوار غزه در خود جای داده بود، هدف حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل قرار گرفت که تاکنون ۲۹ نفر به شهادت رسیده‌اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

ارتش رژیم صهیونیستی ۲۶ می (۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی‌های بین المللی شده است چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) به ۳۶ هزار و ۵۸۶ نفر و شمار زخمی‌ها به ۸۳ هزار و ۷۴ نفر رسیده است.