به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از لوموند، بیش از ۲۳۰ نفر از هنرمندان، بازیگران و فعالان فرهنگی فرانسه در نامهای سرگشاده از مکرون خواستند تا به تبعیت از کشورهایی مانند اسپانیا، نروژ و ایرلند، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.
در این نامه با اشاره به اینکه تا به حال بیش از ۳۵ هزار غیرنظامی در غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی کشته شده و دو اردوگاه آوارگان در رفح هدف بمباران جنگندههای این رژیم قرار گرفتهاند، آمده است: ما شاهد یک نسلکشی واقعی هستیم که فیلم برداری و مستند شده و هر روز بر روی صفحه نمایش ما پخش میشود.
فعالان فرهنگی فرانسوی در نامه سرگشاده خود به رئیس جمهور فرانسه خواستار اقدام عملی پاریس در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین شدند و افزودند: چند فلسطینی دیگر باید کشته شوند و چند جنایت دیگر توسط (رژیم) اسرائیل علیه بشریت باید انجام شود تا فرانسه هم مانند اسپانیا، ایرلند و نروژ با پیوستن به ۱۴۳ عضو سازمان ملل که کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختهاند، راه کرامت انسانی را در پیش بگیرد؟
آنها در این نامه سرگشاده ضمن اینکه از رئیس جمهور فرانسه خواستند تا در خصوص مساله فلسطین به نحوی اقدام کند که نام وی در تاریخ به عنوان شخصی که «در مسیر اشتباه» گام برداشته است ثبت نشود، تاکید کردند که «اجازه دهید در طرفی قرار نگیریم که مایه شرمساری ما شود».
در همین حال مکرون در مصاحبهای با تلویزیون فرانسه خاطرنشان کرد که زمان به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطین از طرف فرانسه فرا خواهد رسید.
رئیس جمهور فرانسه که در اوایل سال جاری (۲۰۲۴) گفته بود به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین دیگر برای پاریس یک خط قرمز نیست در این مصاحبه، تاکید کرد: به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین باید به عنوان بخشی از یک توافق کامل صلح میان رژیم (اسرائیل) و فلسطین در نظر گرفته شود.
به گزارش ایرنا، رابرت گلوب نخستوزیر اسلوونی پیشتر و در ادامه اقدامهای اسپانیا، ایرلند و نروژ خبر از موافقت دولت این کشور با به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین داد.
گرچه موافقت مجلس اسلوونی برای اجرایی شدن این اقدام ضروری است، ائتلاف لیبرال حاکم دارای اکثریت در مجلس بوده و رای گیری آتی تشریفاتی محسوب میشود.
گلوب همچنین خواهان توقف فوری درگیریهای اسرائیل و حماس و آزادی همه اسرا شد.
در ۲۸ مه (۸ خرداد)، اسپانیا، ایرلند و نروژ کشور فلسطین را به رسمیت شناختند.
از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان قبلا کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند. مالت نیز اعلام کرده که به زودی چنین اقدامی را انجام خواهد داد.
انگلیس و استرالیا گفتهاند که به رسمیت شناختن فلسطین را بررسی میکنند، اما فرانسه اعلام کرده که اکنون زمان چنین اقدامی نیست.
آلمان در کنار آمریکا با اصرار بر این که راه حل تشکیل دو دولتی تنها از طریق گفت وگو به دست میآید، از به رسمیت شناختن فلسطین سرباز زده است.
پارلمان دانمارک نیز ۸ خرداد لایحه به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد.