"صادق علیمرادی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آبگیری اولیه سد کنجانچم از ۲ سال پیش از محل روان آبهای خود سد آغاز شده بود و از آبانماه سال گذشته نیز با ورود آب سامانه گرمسیری به میزان سه متر مکعب بر ثانیه به این سد، زمینه لازم برای انجام کشاورزی در این اراضی در فصلهای مختلف سال فراهم شده است.
وی با بیان اینکه حجم آب مخزن سد کنجانچم حدود ۵۲ میلیون مترمکعب است، ابراز کرد: این میزان آب و همچنین راه اندازی سامانه گرمسیری و بهرهمندی زمینهای زراعی مهران از این شبکه، منبع عظیمی برای اجرای کشت تابستانه و کشاورزی در دشت مهران، فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام با بیان اینکه در سال زراعی جاری بخشی از این آب ذخیره از طریق شبکه آبیاری کنجانچم به شبکه بزرگ آبیاری دشت مهران تخصیص داده شده است، افزود: آب سد کنجانچم از طریق دریچههای کشاورزی برای ورود به شبکههای آبیاری و پوشش این منطقه رهاسازی میشود و امسال امکان کشت کشت تابستانه در اراضی زیر پوشش شبکه آبیاری کنجانچم فراهم شده است.
علیمرادی در خصوص شبکههای آبیاری استان ایلام کل زمینهای کشاورزی تحت پوشش شبکههای آبیاری استان را حدود ۸۶ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: با بهرهبرداری از سامانه گرمسیری با ۱۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، وسعت زمینهای کشاورزی استان تحت پوشش شبکههای آبیاری به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه اشاره به اینکه چهار هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی در نواحی غربی دشت مهران از آبان ماه سال گذشته زیر پوشش شبکه آبیاری کنجانچم رفته است، تصریح کرد: با توجه به ورود آب از سامانه گرمسیری به استان، برای اولین بار شرایط جهت کشت تابستانه در اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری کنجانچم دشت مهران فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام یادآور شد: در سالهای گذشته با توجه با کاهش میزان آبدهی رودخانه کنجانچم و وقع خشکسالی، کمتر از ۵۰ درصد از اراضی دشت مهران زیر کشت پاییزه می رفت و در فصل خشک نیز، کشت تابستانه در این اراضی با توجه به کاهش منابع آبی، مرسوم نبود اما امسال این امکان ایجاد شده است.
علیمرادی تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده و گفته پیمانکار طرح سامانه گرمسیری استان ایلام، قرار است که در شهریورماه سال جاری ۱۵۰۰ هکتار دیگر از اراضی بالادست سد کنجانچم در شهرستان مرزی مهران، زیر پوشش آبیاری این سامانه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، تکمیل سامانه گرمسیری، آب مورد نیاز اراضی کشاورزی شهرستانهای ایلام، چوار، مهران و دهلران به وسعت ۱۸ هزار هکتار در استان ایلام را تامین میکند.
تا کنون بیش از سه هزار میلیارد ریال برای احداث شبکههای فرعی طرح سامانه گرمسیری در استان ایلام هزینه شده است.
با اجرای این پروژه بخش قابلتوجهی از زمینهای دیمی به آبی تبدیل خواهد شد و تحول بزرگی در اقتصاد و حوزه کشاورزی استان ایجاد میشود.