به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر یکی از برنامههای مهم وزارت نیرو در دولت سیزدهم است. برایناساس رسیدن به ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی در این بخش هدفگذاری شده است.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در پایان اردیبهشتماه امسال به رقم یک هزار و ۱۹۲.۳۹ مگاوات رسید.
دراینبین سهم نیروگاههای خورشیدی ۵۸ درصد (۵۲۶.۵ مگاوات) از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر است.
انرژی بادی با سهمی ۳۱ درصدی، ۳۶۶.۳ مگاوات از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر را دارد و نیروگاههای برقآبی کوچک بهعنوان یکی از انواع انرژیهای تجدیدپذیر سهمی ۹ درصدی دارند. این نیروگاهها ۱۰۳.۶۷ مگاوات از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر کشور را به خود اختصاص دادهاند که نسبت به فروردینماه تغییر نداشتهاند.
نیروگاههای زیستتوده با سهم یکدرصدی ۱۲.۵ مگاوات از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر کشور را دارند. همچنین نیروگاههای توربین انبساطی هم با یک درصد سهم ۹.۶ مگاوات از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر را به خود اختصاص دادهاند.
سهم انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در سبد تولید برق کشور ۰.۶ درصد است و تلاش برای تحقق هدف ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، چندی پیش علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو در خصوص توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر کشور گفته بود: قانونگذار پیشبینی کرده است که بخشی از مصارف صنایع باید از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر باشد.
وی افزود: دولت نیز در شورایعالی انرژی مصوب کرده است که ۲۰ درصد مصارف آتی ادارات باید از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تابع این تقاضا، بر اساس مصوبات شورایعالی اقتصاد مجوز ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صادر شده و قرارداد آنها منعقد شده است که بخش اندکی از آن به بهرهبرداری رسیده و بخش دیگر نیز در مسیر اجرا و بهرهبرداری است.