به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «علی اکبر مرزبان» با اشاره به برنامهها و اقدامات این سازمان در حوزه نوسازی ناوگان تجاری افزود: امروز ناوگان دریایی کشورمان در دریای خزر از نظر ظرفیت به اندازه ناوگان روسیه شده است که سالیان سال بزرگترین ناوگان تجاری را در اختیار داشت.
وی با اشاره فرصت ایجاد شده برای نوسازی ناوگان مسافربری دریایی، یادآور شد: سرمایه گذاران بخش خصوصی با ۲۰ درصد آورده و تامین مابقی از طریق وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی، میتوانند در طرح نوسازی ناوگان مسافری دریایی کشور مشارکت کنند. در طرح نوسازی ناوگان مسافربری در راستای تامین ایمنی و رفاه حال هم وطنان، سازمان بنادر و دریانوردی حمایتهای بسیار خوبی دارد و تا کنون حدود سه شرکت برای پنج شناور درخواست داده اند.
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی ناوگان مسافربری دریایی در آبهای جنوب، گفت: پیشبینی میشود ناوگان مسافری کشورمان در استانهای هرمزگان و بوشهر که بیشترین حجم ناوگان را دارند، طبق برنامه نوسازی شوند که سرمایهگذاری مطلوب در این راستا نیازمند اصلاح نظام نرخگذاری کشتیهای مسافربری است.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت یک کشتی مسافربری با ظرفیت ۱۵۰ نفر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: با همکاری استانداریهای بوشهر و هرمزگان تمهیداتی برای دستیابی به نرخ متعادل و البته دارای جذابیت برای سرمایهگذاران اندیشیده شده است.
ساخت ۴۰ شناور خدماتی
مرزبان با اشاره به برنامهها و اقدامات انجام شده برای نوسازی و توسعه ناوگان خدماتی، خاطرنشانکرد: طبق برنامههای سازمان بنادر و دریانوردی، هم اکنون ۴۰ شناور خدماتی در دست ساخت قرار دارد و با ورود این شناورها به چرخه فعالیت، میانگین سن شناورهای خدماتی کشورمان به زیر پنج سال کاهش مییابد و تا ۲۵ سال آینده سازمان بنادر و دریانوردی را در این خصوص بیمه میکند.
وی تاکید کرد: شناورهای خدماتی برای جریان صادرات و ورود و خروج کشتیها بسیار حیاتی هستند.