سنندج- ایرنا- استاندار کردستان گفت: در بحث احداث پارک علم و فناوری فقط به سنندج برای دریافت زمین جهت فعالیت شرکت های دانش‌بنیان‌ها اکتفا نشود، بلکه ظرفیت شهرستان‌ها در این رابطه مد نظر قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در سنندج اظهار کرد: در شهرهای مختلف از جمله قروه، سقز و بیجار ظرفیت‌های بسیار خوبی برای واگذاری زمین به واحدهای دانش بنیان وجود دارد که باید از آن استفاده کرد.

وی بر لزوم همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی و فرمانداران شهرستان‌ها برای واگذاری زمین به دانش بنیان ها تاکید کرد و افزود: ۶ هکتار زمین در نظر گرفته شده در شهرک صنعتی شماره ۴ سنندج برای دانش بنیان ها سریعتر واگذار شود.

لزوم ارائه گزارشی از نحوه و میزان پرداخت تسهیلات ۵۶۰ میلیارد ریالی اختصاصی در سال ۱۴۰۱ به واحدهای دانش بنیان و انجام کار کارشناسی برای بهتر برگزار شدن جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان و استفاده از ظرفیت بنیاد تعاون بسیج برای توسعه فعالیت های اقتصاد دانش بنیان، از دیگر مطالبی بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد.

زارعی کوشا با بیان اینکه این هفته کمیته اجرایی مشترک با حضور هیات عراقی در مرز باشماق برای رفع موانع سرمایه گذاری و مشکلات پایانه مرزی برگزار می شود، اضافه کرد: برای جذب دانشجو از اقلیم کردستان عراق و گسترش دیپلماسی علمی باید جدی ورود کرد.

افزایش ۲۰ درصدی صادرات محصولات دانش‌بنیان

رییس پارک علم و فناوری کردستان هم در این نشست گفت: کسب رتبه نخست در اولین رویداد هوشمندسازی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت عتف و کسب رتبه عالی از میان پارک های علم و فناوری کشور براساس شاخص ثبت اطلاعات واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان در سامانه جریان اقتصادی نوین، از جمله دستاوردهای پارک علم و فناوری استان در سال گذشته است.

بابک سوری با بیان اینکه سرمایه گذاری بخش خصوصی استان در اقتصاد دانش بنیان چندان اتفاق نیفتاده است، افزود: میزان اشتغال ناشی از فعالیت در حوزه دانش بنیان برای فعالان این عرصه تاکنون هزار و ۳۰۰ نفر بوده است.

وی از تحت پوشش بودن ۱۸۰ شرکت فناور و دانش بنیان در استان خبر داد و اضافه کرد: میزان صادرات محصولات دانش بنیان استان در ۲ سال اخیر، ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس پارک علم و فناوری کردستان به پیگیری برای تامین زیرساخت های مورد نیاز پارک اشاره داشت و ادامه داد: در حال پیگیری برای دریافت پنج قطعه زمین و اختصاص به پارک علم و فناوری استان با کمک اداره کل راه و شهرسازی هستیم.

سوری یادآور شد: از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک علم و فناوری استان، به عنوان دبیرخانه همکاری‌های فناورانه با هدف توسعه صادرات محصولات فمتور و دانش بنیان ایرانی در عراق تعیین شد.

وی گفت: مجوزهای لازم برای برگزاری نمایشگاه صادرات محصولات فناورانه و دانش بنیان ایرانی در سال جاری در سلیمانیه اخذ شده است.

کمک به پایدارسازی مشاغل

مدیر هلدینگ های اقتصاد مقاومتی بنیاد تعاون بسیج هم با بیان اینکه در حوزه پایدارسازی مشاغل فعالیت می کنیم، افزود: با توجه به اینکه میزان پایداری مشاغل کوچک و متوسط، پایین است، از طریق تکمیل زنجیره ارزش، کمک می کنیم کسب و کارها تعطیل نشوند.

میرمهیار میرصالح‌پور یادآور شد: با جمع آوری محصولات و استانداردسازی، بازاریابی و فروش محصولات از طریق گروه اقتصاد مردمی، طی سه سال به پایداری مشاغل کمک می کنیم.

وی با اشاره به اینکه در زمینه پایدارسازی فعالام حوزه پوشاک، صنایع دستی، گیاهان دارویی، تولید نخ، صنایع تبدیلی و تکمیلی و بهره وری پرورش دام فعالیت داریم، ادامه داد: از تولیدات واحدهای تولیدی دانش بنیان نیز با بازاریابی و فروش محصولات، آماده حمایت هستیم.

حمیدرضا امانی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم گفت: ۶ هکتار در شهرک صنعتی شماره ۴ سنندج برای فعالیت دانش بنیان ها اختصاص یافته که معابر آماده سازی شده و امسال به بهره برداری می رسد و در قطعات ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری واگذاری می شود.