حجت الاسلام محمدباقر ولدان در گفتوگو با خبرنگار معارف ایرنا از مکتب شهید رئیسی با ۴۰ شاخصه به عنوان ویژگیهای یک حکمران اخلاقی یاد کرد و گفت: آیت الله شهید سید ابراهیم رئیسی یک کارگزار اخلاق مدار بود
وی افزود: در مکاتبِ مادی، سیاست از اخلاق تهی است؛ چرا که برای رسیدن به هدف هر وسیله ای مجاز تلقی می شود اما در سیاست اسلام، کارگزارِ طراز باید مهذّب باشد و چون سَبیل توحید را برای مومنان هموار و تسهیل می کند؛ حکمرانی اش اخلاقی است. انبیای الهی به عنوان حکمرانان توحیدی طوری عمل می کردند که اخلاق زیرپا گذاشته نشود. خداوند در قرآن به پیامبر رحمت خطاب می کند «اگر تندخو و سخت دل بودی از گرد تو پراکنده می شدند.»
این کارشناس مذهبی افزود: راهبرد مدیریتی قرآن کریم اخلاق مداری در مواجهه با گروه های موافق و مخالف است و بر اساس آیه دهم سوره مزمل، خدا به پیامبر فرمود «ای پیامبر! بر آنچه می گویند، صبر کن و از آنان کناره بگیر» از این رو خداوند در توصیف مومنان آنان را افرادی معرفی می کند که در هنگام مواجهه با بدگویی و بیهوده گویی، بزرگواری پیشه می کنند و در مخاطبه با نادانان با بیان شیوا پاسخ می دهند.
ولدان ادامه داد: روزهای گرماگرم انتخابات ریاست جمهوری بود، در مناظرات هر نامزدی در پی تخریب دیگری بر می آمد تا آرای بیشتری را در سبد خویش جمع کند؛ سید ابراهیم رئیسی که سابقِ بر این، سکانِ ریاست قوه قضاییه را داشت، به راحتی می توانست با آگاهی هایی که از زندگی آنها و خانواده شان داشت؛ پاسخ های کوبنده و دندانشکنی را به تخریب آنها دهد؛ اما اخلاق مداری او مانع از این اقدام بود بنابراین تن به بی اخلاقی نداد و کریمانه از کنار بداخلاقی ها و نادانی ها گذشت.
نویسنده کتاب قطبنمای راه افزود: رهبر معظم انقلاب انتخابات را میدان مسابقه خدمت می دانند و نامزدها را از تخریب و تهمت و اهانت برحذر می دارند. چرا که اخلاق اسلامی، چنین حکم می کند و از سوی دیگر رعایت اخلاق مداری در این سطح سبب ترویج آن در میان آحاد مردم خواهد شد.
وی اضافه کرد: سیره و سبک رفتاریِ شهید جمهور، همواره بر پایه اخلاق بود، به طوری که حتی در زمان ریاست جمهوری که به طور معمول اختلافات میان قوه مقننه و قوه مجریه امری طبیعی است و ظرفیت وجود نزاع فراهم بود؛ گفت: «حسرت اختلاف میان دولت و مجلس را به دل دشمنان میگذاریم.» همچنین در آخرین جلسه هیأت دولت اظهار داشت «پیمان من با خداوند متعال این است که بر خلاف خواست رهبری -که عبارت باشد از طرح کردن موضوعی که در آن زمینه اختلاف قوا باشد- چیزی را مطرح نکنم. من هیچ گاه چنین چیزی را تا کنون مطرح نکرده ام و در آینده هم مطرح نخواهم کرد!»
این پژوهشگر مذهبی افزود: بنابراین در مسلک کارگزارانِ اسلامی اخلاق مداری، منش و مرام است؛ چرا که از مولای خود حضرت امیر مومنان(ع) آموختهاند که فرمود «اگر نبود که نیرنگ و حیله، جایش در آتش است، من از نیرنگبازترینِ مردم بودم.»