تهران- ایرنا- دولت تاجیکستان در پی تغییرات اقلیمی در کشورهای آسیای مرکزی، تصمیم گرفته است برای نخستین بار و به صورت آزمایشی در هفت شهر و برخی مناطق روستایی این کشور دستگاه تولید بیوگاز (زیست‌گاز) نصب کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری خاور، در پی وقوع تغییرات اقلیمی در آسیای مرکزی، سازمان دولتی «مشاور نکسی گل» تاجیکستان تصمیم گرفت در هفت شهر و برخی مناطق این کشور به صورت آزمایشی برای روستاییان دستگاه تولید بیوگاز نصب کند.

این دستگاه با دریافت کود مخلوط شده با آب، بیوگاز و زیست تغذیه تولید می‌کند که از آن می‌توان برای پختن غذا یا گرم کردن آب استفاده و یا با تولید کود زیستی به حاصلخیزی خاک کمک کرد.

بر اساس این گزارش، فناوری بیوگاز برای اولین بار است که در میان کشورهای آسیای مرکزی و در تاجیکستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این رویکرد با هدف تامین سوخت پاک و ارزان برای خانوارهای روستایی، کاهش انتشار گاز متان در جو و در نتیجه محدود کردن گرمایش زمین در این کشور اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، زیست‌گاز یا بیوگاز در یک فرآیند تجزیه بی‌هوازی توسط باکتری‌های بی‌هوازی یا در یک فرآیند تخمیر مواد قابل تجزیه از قبیل کود کشاورزی، فاضلاب، زباله‌های شهرداری، زباله‌های سبز (مواد گیاهی) و محصولات کشاورزی به‌دست می‌آید.

زیست‌گاز به‌طور کلی از متان و دی‌اکسید کربن تشکیل شده، اما ممکن است مقادیر ناچیزی سولفید هیدروژن، بخار آب و زیلوکسان (اکسید سیلیکن) نیز داشته باشد.