به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین اکبری روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد) افزود: از مجموع این اعتبار ۹۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی، ۹۶۰ میلیارد ریال خودیاری مردم و ۴۹۰ میلیارد ریال اعتبارات دولتی است.
وی اظهار کرد: بیشترین پروژههای افتتاحی بخش کشاورزی استان به ترتیب در بخش آب و خاک با ۶۸ پروژه، تولیدات دامی ۱۷ پروژه و امور عشایر ۱۴ پروژه است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با افتتاح این پروژهها برای ۱۱۱ نفر در استان شغل ایجاد میشود و ۱۶ هزار و ۷۱۰ نفر از مزایای آنها بهره مند خواهند شد.
وی همچنین از خرید تضمینی پنج هزار و ۲ تن گندم از ابتدای فصل برداشت توسط ۱۷ مرکز خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰ درصد مطالبات گندمکاران تامین شده است که به زودی پرداخت میشود.
اکبری از افزایش ۱۰۰ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان خبر داد و افزود: به خاطر جوجهریزی مناسب و قرار گرفتن خراسان جنوبی در وضعیت سبز مشکلی در تامین مرغ نداریم.
وی از اجرای ۱۱ هزار و ۸۵ هکتار آبیاری تحت فشار، ۲۹ هزار و ۲۵۳ هکتار آبیاری کم فشار در اراضی کشاورزی استان تاکنون خبر داد و گفت: با این اقدام ۹۳ میلیون مترمکعب در مصرف آب بخش کشاورزی مدیریت شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: به طور میانگین سالانه ۱۰ هکتار سامانه نوین آبیاری در استان به همت دولت سیزدهم اجرا شده است.
وی بیان کرد: در زمینه اجرای روشهای نوین آبیاری سال گذشته رتبه سوم کشوری را کسب کردیم و خراسان جنوبی از این نظر در سطح کشور پیشرو است.
اکبری گفت: با همه اقداماتی مدیریتی انجام شده، بازدهی آبیاری از ۲۵ درصد به ۴۸.۵ درصد در بخش کشاورزی استان افزایش یافته است.
وی با اشاره به مدیریت مصرف برق فصل گرما در بخش کشاورزی استان اظهار کرد: بر اساس مصوبه دولت در صورت مشکل پایداری برق در کشور، باید چاههای کشاورزی روزانه پنج ساعت خاموش شود که این کار به ضرر تولید در بخش کشاورزی است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: برنامه ریزی کردیم برای رفع مشکل تامین برق در بخش کشاورزی استان ۵۰ کیلووات انرژی خورشیدی نصب شود به گونهای که در تمامی شهرستانها نصب نیروگاه خورشیدی در ۲۰۰ چاه با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برنامه ریزی شده است.
وی همچنین گفت: ۱۶ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از سیل فصل بهار به بخش کشاورزی استان بوده که میزان خسارات به سازمان مدیریت بحران کشور و وزارتخانه اعلام شده است.
اکبری افزود: ۳۵۳ رشته قنات در استان از سیل خسارت دید که از این تعداد ۳۳۰ رشته مسدود و ۶۴ رشته قنات بازسازی شده است و اولویت مرمت را برای قناتهایی گذاشتهایم که آب شرب دام و روستاها را تامین میکند.
وی بیان کرد: اعتبارات خوبی برای جبران خسارت سیل از وزارت کشور به زودی به استان اختصاص مییابد تا بتوانیم بخشی از خسارت وارده را جبران کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی زرشک طی ۲ سال گذشته گفت: برگزاری این جشنواره به صورت بینالملل ضرورت دارد که در صورت وجود شرایط در دستور کار قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: همچنین در زمینه بازاریابی محصول زرشک باید شخصیت سازی انجام شود و اولویت تسهیلات بخش کشاورزی استان را برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری محصول زرشک اختصاص دادیم.
اکبری گفت: در زمینه کاهش بار میکروبی زرشک استان در راستای صادرات موفقتر، راه اندازی ایستگاه پرتودهی توسط سازمان انرژی اتمی در دستور کار است و پیگیریهای مستمر ما ادامه دارد.
وی بیان کرد: پروژه هاب شتر نیز بر اساس تفاهم نامه منعقد شده پیشرفت بالایی در زمینه زیرساختی دارد و در زمینه فرآوری شیر شتر چند کارگاه سنتی داریم اما در زمینه فرآوری صنعتی اقدامی انجام نشده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: روزانه ۸۰ تا ۹۰ هزار تن انواع شیر خام از استان خارج میشود که فرآوری این محصول با ورود سرمایهگذاران را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرحهای گلخانهای در اکثر شهرستانها دنبال میشود گفت: متقاضیان ایجاد شهرک گلخانهای را در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دادهایم.