تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۶

ساری-ایرنا- جاده خاکی منتهی به معدن زغال سنگ گلیران حالا آسفالت و بیش از ۱۰ متر عریض شده است. اما برای تعریض این جاده هزاران درخت جنگل هیرکانی از نوع توسکا و ممرز قلع و قمع شدند. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل می‌گوید در مجوزی که سال ۹۹ صادر شده، اجازه قطع ۱۹۶ درخت داده شده بود. به گفته فعالان محیط زیست، افزایش خسارات سیل، قاچاق چوب و زمین‌خواری از نتایج قطع این درختان بوده است.

به گزارش ایرنا، طبق اعلام اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بابل، بابلسر فریدونکنار، برابر گزارش‌ها، ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامداد جمعه ۱۸ خرداد ماه عده‌ای سودجو با استفاده از تاریکی هوا مبادرت به قطع چندین اصله درخت از گونه‌های ارزشمند هیرکانی از جنس توسکا در حاشیه جاده مواصلاتی فیروزجا به گلیران (کیلومتر ۱۹) منتهی به معدن ذغال سنگ البرز و مراتع بالادست کردند.

منابع طبیعی بابل می افزاید که به محض دریافت گزارش و در اولین فرصت، ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بابل طی هماهنگی با ریاست دادگاه بخش بندپی به اتفاق نیروهای یگان حفاظت اداره منایع طبیعی در منطقه حضور یافته، اقدام به بازگشایی مسیر کرده و چوب آلات مقطوعه را جمع آوری و به منظور جلوگیری از سرقت و دستبرد قاچاقچیان و سوداگران چوب به سرجنگلبانی‌های تابعه انتقال داده‌اند.

استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هشت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.