فریبا خطابخش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با اعتباری که سال ۱۴۰۲ به میدان نقش جهان اختصاص یافت، مرمت سقف بازار بطور اصولی و اضطراری در دستور کار قرار گرفت و عملیاتی شد.
وی خاطرنشان کرد: بارندگی اسفند ۱۴۰۱ موجب نفوذ رطوبت به داخل بازار در قسمتی از جبهه شرقی میدان نقش جهان، حدفاصل مسجد شیخ لطفالله تا مسجد امام(ره) شد که در همان زمان مرمت اضطراری صورت گرفت اما با اعتبارات سال ۱۴۰۲، مرمتهای اصولی در این قسمت انجام شد.
به گفته مدیر پایگاه جهانی میدان نقش جهان اصفهان، مرمت پشتبام این قسمت از بازارهای اطراف میدان نقش جهان با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد ریال صورت گرفت.
خطابخش ادامه داد: پشت بام جبهه غربی میدان حدفاصل خیابان حافظ تا کاخ عالی قاپو و از این عمارت تا گذر سعدی بطور موضعی مورد مرمت قرار گرفت.
وی افزود: مرمت موضعی پشت بام بازار در ضلع غربی میدان به همراه مرمت پشت بام بازار مسگرها حدود ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.
مدیر پایگاه جهانی میدان نقش جهان گفت: در جبهههای ۲ طرفِ عمارت عالیقاپو بدلیل نامناسب بودن شیب پشتبامها، آب به سمت پشت بامِ مغازههای محور دوم بازار نفوذ میکرد و ناودانها هم دچار مشکل شده بود که به همین دلیل تمام سقفها با صرف حدود ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت و شیبها اصلاح شد.
به گزارش ایرنا، بازار تاریخی و بزرگ اصفهان با طول بیش از هشت کیلومتر و ۲۷ هزار باب مغازه دارای پیشینه تاریخی متنوعی است که کهنترین پیشینه پیرامون مسجد جامع عتیق به بیش از یک هزار سال پیش میرسد.
قدمت بازار گرداگرد میدان نقش جهان نیز به دوران صفویه بازمیگردد و بیشتر به فروش صنایع دستی اصفهان اختصاص دارد.
میدان نقش جهان مجموعهای شامل بازار، ۲ مسجد شیخ لطفالله و مسجد امام(ره)، عمارت عالی قاپو و بازار قیصریه و متعلق به دوران صفوی است.
این میدان در هشت بهمن ۱۳۱۳ به شماره ۱۰۲ در فهرست آثار ملی ایران و اردیبهشت ۱۳۵۸ به شماره ۱۱۵ جزو نخستین آثار ایرانی بود که بعنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسید.