به گزارش ایرنا از روابط شرکت آب منطقه ای آذربایجانغربی مجید رستگاری روز دوشنبه اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۰.۶۷ متر است که این دریاچه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب داشته و مساحت آن به ۲ هرار و ۱۷۱ کیلومتر رسیده است.
️وی با اشاره به لایروبی رودخانه ها و سواحل استان نیز طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ افزود: عملیات لایروبی رودخانه ها و مسیلهای استان در ۱۷۶.۵ کیلومتر اجرا شده و طی این مدت ۸.۹ کیلومتر از رودخانه ها و مسیلها نیز ساماندهی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجانغربی با اشاره به حجم آب سدهای افزود: حجم فعلی آب در مخازن سدهای استان در خردادماه جاری هزار و ۳۸۶ میلیون مترمکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۲۷۰ میلیون مترمکعب بود.
وی بیان کرد: ۷۱ درصد از حجم مخازن سدهای استان پر است که درصد پرشدگی مخازن سدها در مدت مشابه سال گذشته ۶۵ درصد بود.
وی ادامه داد: حجم آب ورودی به سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اول خردادماه، ۲ هزار و ۵۹ میلیون مترمکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۴۰۶ میلیون مترمکعب بود.
رستگاری با اشاره به پر آبترین سد استان نیز گفت: در حال حاضر سد بوکان با ۶۴۳ میلیون مترمکعب پر آبترین سد استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان افزود: سد مهاباد با ۱۶۰ میلیون مترمکعب و شهرچای با ۱۲۳ میلیون مترمکعب آب بعد از سد بوکان دومین و سومین سد پر آب حوضه دریاچه ارومیه هستند.
️وی ادامه داد: سد کانی سیب نیز ۱۵۹ میلیون مترمکعب آب دارد.
به گزارش ایرنا، حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شده و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.
اردیبهشت سال گذشته ۹ راهبرد جدید برای تسریع در نجات این پهنه آبی و استمرار روند فعلی با ۲۳هزار میلیارد ریال اعتبار تصویب شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است به تراز اکولوژیک خود برسد این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد.