گروه جامعه ایرنا - چند روز گذشته انتشار مطلبی با عنوان " حقوقی که واریز نشد! " در فضای مجازی موجب نگرانی هایی برای بازنشستگان و مستمری بگیران شد.
روابط عمومی صندوق بازنشستگی به دنبال پیگیری های ایرنا تصریح کرد: از آنجا که اطلاعات مربوط به تعداد و مشخصات عائله و اولاد در اختیار دستگاه های اجرایی محل خدمت بازنشسته در زمان اشتغال آنها است و نظر به اینکه در فروردین ماه اطلاعات مربوط به طور کامل توسط دستگاه ها با توجه به محدودیت زمانی بارگذاری نشده، لذا در اردیبهشت ماه افزایش مصوب حق عائله و حق اولاد به اضافه معوقه افزایش فروردین ماه پرداخت شده است.
همچنین روابط عمومی صندوق بازنشستگی تاکید کرد: با توجه به اینکه در بارگذاری اطلاعات توسط دستگاه های اجرایی حق اولاد تعدادی از بازنشستگان به دلیل کامل نبودن مشخصات، ثبت نشده است، این افراد در صورت دارا بودن شرایط، حق اولاد و عائله مندی فروردین و اردیبهشت ماه را با افزایش مصوب در خردادماه دریافت خواهند کرد.
" حقوقی که واریز نشد! " در حالی که قرار بود افزایش حق عائلهمندی و اولاد بازنشستگان بر اساس مصوبات بودجه ۱۴۰۳ با تاخیر یک ماهه از اردیبهشت واریز و معوقه فروردین نیز در ماههای آینده پرداخت شود، حالا نه تنها این وعده عملی نشده، بلکه اصلا مبلغی تحت این عناوین پرداخت نشده و بازنشستگان در کمال تعجب با کاهش دریافتی مواجه شدهاند.
تعداد بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شامل یک میلیون و ۷۲۰ هزار بازنشسته و حدود ۴۰۰ هزار موظف یا مستمری بگیر هستند.
براساس بند ۴ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون جوانی و جمعیت و قانون بودجه ابلاغی سال ۱۴۰۳، حق عائله مندی تا سه فرزند یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۱۰ تومان معادل ۲۳۱۴ امتیاز، حق عائله مندی سه فرزند و بالاتر یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۵۳۳ تومان معادل ۳۷۷۰ امتیاز، حق اولاد اول و دوم ۸۵۹ هزار و ۵۶۲ تومان معادل ۱۷۸۰ امتیاز، حق اولاد سوم و بالاتر یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۳۰ تومان معادل ۲۳۱۴ امتیاز است.
به گزارش ایرنا، معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری در نهم خرداد ماه جاری اعلام کرده بود : متولی دریافت اطلاعات شاغلان از دستگاههای اجرایی برای متناسبسازی حقوق، «سازمان اداری و استخدامی» است.
رضا فیضی نژاد تاکید کرد: این صندوق مجری قوانین و مقررات ابلاغی و مصوب بوده و اجرای متناسب سازی که در برنامه هفتم توسعه مدنظر است، منوط به ابلاغ قانون برنامه هفتم از سوی دولت و همچنین ابلاغ شیوه نامه و ساز و کار اجرایی از سوی سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه است؛ ضمن اینکه اگر نیازی به دریافت اطلاعات شاغلین دستگاه ها باشد، متولی این امر نیز سازمان اداری استخدامی است.
وی گفت: در اجرای بند الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلین مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند.
فیضی نژاد افزود: این افزایش از سال اول به میزان ۴۰درصد و در سال های دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند.
معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: با وجود اینکه این موضوع از سوی صندوق بازنشستگی کشوری به طور کاملا شفاف اعلام شده بود، اما همچنان برخی دغدغه ها در این خصوص وجود دارد که باید تاکیدشود آیین نامه اجرایی این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه و با همکاری دستگاه های اجرایی تهیه و تدوین می شود.
وی افزود: بنابراین چنانچه نیاز به دریافت اطلاعات شاغلین از دستگاه های اجرایی باشد، حتما از طریق سازمان اداری و استخدامی به عنوان متولی تدوین آیین نامه اجرایی این بند الحاقی ماده ۲۹، هماهنگی های لازم به عمل خواهد آمد.