اراک - ایرنا - بهسازی و نوسازی هشت‌هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی روستایی در استان مرکزی از جمله اقدامات شایسته دولت سیزدهم در کنار تقویت زیرساخت‌های روستایی همچون احداث راه، اصلاح شبکه آبرسانی، گازرسانی و لایروبی قنوات است که نشان می‌دهد دولت مردمی ظرف مدت سه سال به اندازه سالها کار ماندگار و شایسته در نقاط محروم سرزمین آفتاب انجام داده است.

به گزارش ایرنا، اولویت زندگی انسانها در جمع خانواده نیاز به سرپناهی دارد که تامین آن این روزها برای بیشتر خانواده‌ها به ویژه در مناطق روستایی به سختی ممکن است، واقعیتی که دولت سیزدهم را بر آن داشت تا بخش مهمی از توان خود را برای تحول در حوزه مسکن اختصاص دهد.

بالا رفتن فرصت انتظار مردم برای خانه‌دار شدن با پایین آمدن قدرت خرید مسکن باعث شد تا ساخت میلیونی خانه در راس فهرست وعده‌های شهید رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری قرار گیرد.

طبق اصل ۳۱ قانون اساسی کشور، داشتن مسکن مناسب، حق هر فرد و خانواده ایرانی است بنابراین و در شرایطی که اجرایی نشدن این اصل به یکی از مهم‌ترین دغدغه مردم تبدیل شده بود، رئیس دولت سیزدهم ساخت مسکن را در دستور کار قرار داد تا وعده ساخت چهار میلیون مسکن را محقق سازد.

این وعده‌ به واسطه تجربه طولانی شدن ساخت مسکن مهر، به باور عده‌ای نشدنی و چیزی شبیه به شعارهای کاغذی بود اما رفتار مسئولیت‌پذیرانه شهید رئیسی نشان داد دولت برای اجرای این کلان‌پروژه که کشور را به یک کارگاه سازندگی بزرگ تبدیل کرده، مصمم است به طوری که بنابر اعلان رسمی امروز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد تحت عنوان «نهضت ملی مسکن» در سراسر کشور در مراحل مختلف از ساخت قرار دارد.

هزینه ساخت مسکن این روزها در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ به تبعیت از افزایش نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته است و همین مساله کافی است تا هزینه ساخت مسکن در روستاها نیز دچار تغییرات اساسی شود.

کارشناسان بر این باور هستند که افزایش عوارض ساختمانی و هزینه‌های خدمات سازمان نظام مهندسی تاثیر بسزایی بر رشد هزینه‌های ساخت در شهرها داشته اما اقدامات دولت سیزدهم منجر شد تا اهالی روستا نیز طعم شیرین خانه‌دار شدن را بچشند.

اقدامات شاخص حوزه بازسازی و مسکن روستایی در دولت سیزدهم

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: نوسازی و بهسازی هشت هزار و ۷۱۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتباری بالغ بر ۱۵ هزار و ۵۰ میلیارد ریال در استان مرکزی از سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

«علی عسگری»افزود: ساخت و تعمیر ۱۴۵ واحد مسکونی در سطح روستاها و شهرهای استان پس از بارندگی‌های سیل‌آسا در مرداد ۱۴۰۱ با استفاده از تسهیلات انجام شد و ۵۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و تامین سه هزار و ۴۴۱ پاکت سیمان رایگان نیز در دولت سیزدهم عملیاتی شد.

وی بیان کرد: کمک به تعمیر و یا ساخت ۱۴۰ واحد مسکونی روستایی با استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال در استان مرکزی انجام شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: برای تکمیل ۴۵۱ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات محل حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره) با همکاری بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال کمک شد.

عسگری افزود: هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات نیز برای تکمیل واحدهای مسکونی روستایی نیمه تمام به صورت بلاعوض پرداخت شد.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات شاخص در خانه‌دار شدن روستائیان استان مرکزی، کمک به ساخت یک‌هزار و ۲۶۶ واحد مسکن محرومان در قالب تفاهمنامه سه جانبه با برنامه و بودجه و استانداری با کمک بلاعوض مبلغ ۱۹۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: کمک به ساخت ۳۰ واحد مسکن برای ایتام تحت حمایت نهادهای حمایتی، کمک به ساخت ۲۳۵ واحد مسکونی برای محرومان فاقد مسکن یا دارای مسکن نامناسب، کمک به ساخت ۵۰ واحد برای مددجویان فاقد مسکن تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) استان ( تفاهم نامه پنج هزار واحد) با استفاده از تسهیلات مسکن روستایی از دیگر اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی در سه سال گذشته است.

عسگری افزود: تهیه و بازنگری طرح هادی روستایی براساس نیاز روستاهای استان با هدف محرومیت زدایی در ۲۰۴ روستای استان مرکزی برنامه‌ریزی و تصویب و همچنین در این مدت ۴۱ هزار خدمات فنی و پاسخ استعلام در سطح روستاها انجام شد.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی بدون توقف توسعه‌ روستاها را در دستور کار دارد

استاندار مرکزی گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان توسعه روستاها از جمله اجرای طرح‌های هادی، ساماندهی بافت‌های فرسوده و مقاوم‌سازی مسکن روستایی را بدون توقف در دستور کار دارد.

«فرزاد مخلص‌الائمه» افزود: توسعه روستایی با بهره‌گیری از منابع طبیعی و کشاورزی راهبردی برای بهبود اقتصادی و اجتماعی جامعه روستایی است که باید مورد توجه متولیان امر به خصوص بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گیرد.

وی ادامه داد: مقاوم سازی منازل روستاییان، ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی، آموزشی، تفریحی، ورزشی و فرهنگی مهمترین مسایلی است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی باید در روستاهای این استان عملیاتی کند.

استاندار مرکزی بیان کرد: عقب افتادگی بسیار جدی و مطالبات انباشته در حوزه‌ مسکن، بخشی از فشار را بر بنیاد مسکن منتقل کرده است لذا از تلاش‌های این مجموعه در کنار دولت قدردانی می‌کنیم.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: بنیاد مسکن در ساخت مسکن روستایی به سهیمه‌های ابلاغی محدود نشده و با برنامه‌ریزی شورای مسکن استان، هر جا ظرفیت وجود دارد با لحاظ تقویت استقرار در روستاها، توسعه را دنبال کند.

وی تأکید کرد: تامین قیر رایگان ظرفیت فوق العاده‌ای در راستای افزایش رضایتمندی مردم در روستاها است که باید طبق برنامه‌ریزی و با دقت تخصیص یابد.

مقام عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی با اشاره به لزوم حمایت دستگاه‌ها از فعالیت گروه‌های جهادی و انتظار ویژه از بنیاد مسکن، افزود: تشکیل گروه جهادی مدیران استان با هدف حل مسائل گروه‌های جهادی در دستور کار قرار دارد.

مخلص‌الائمه همچنین خاطرنشان کرد: خدمات و دستاوردهای نظام باید در قالب‌های مختلف اطلاع‌رسانی شود تا مردم بدانند کار و فعالیت در جریان است و نهادهای انقلابی باید در این زمینه پیشران باشند.

عملکرد حوزه عمران روستایی در استان مرکزی

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی هم گفت: طرح هادی و بهسازی روستایی این استان با اعتبار معادل ۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال، در قالب ۳۴۳ طرح در دولت سیزدهم انجام شد.

«مهرشاد افروز» افزود :در راستای بهره‌مندی روستائیان از ظرفیت قیر رایگان، با در نظر گرفتن ۹ هزار و ۸۲۰ تن قیر، در ۳۰۵ روستای سطح استان، آسفالت معابر اجرا شد.

وی بیان کرد: تهیه و بازنگری طرح هادی روستایی براساس نیاز روستاهای استان با هدف محرومیت زدایی در ۲۰۴ روستا برنامه‌ریزی و تصویب شد و همچنین در این مدت ۴۱ هزار خدمات فنی و پاسخ استعلام در سطح روستاهای استان ارایه شد.

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی افزود : در راستای تثبیت مالکیت املاک روستایی و امیدبخشی به روستائیان، هشت هزار و ۹۹ جلد سند روستایی و سه هزار و ۳۳۵ جلد سند در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر با همکاری اداره کل ثبت واسناد استان مرکزی صادر شد.

عملکرد حوزه مسکن شهری

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: ساخت ۴۵۲ واحد مسکونی ویژه محرومان در سطح استان در دولت سیزدهم عملیاتی شد.

«امید فتحی» افزود: همچنین ۱۸۰ هکتار از اراضی طرح نهضت ملی مسکن و طرح جوانی جمعیت در شهرهای محلات، تفرش، آشتیان، نیمور، شهباز، خنداب، فرمهین، جاورسیان، کمیجان و محله پنج شهر امیرکبیر و ساوه استان مرکزی آماده سازی شد.

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: مرحله اول آماده‌سازی در شهرهای تفرش، آشتیان، محلات، نیم‌‍ور و امیرکبیر با ۷۰۰ میلیارد ریال در قالب تفاهمنامه بین راه و شهرسازی و بنیاد مسکن منعقد شده است.

فتحی، درباره طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان مرکزی افزود: ساخت پنج هزار و ۵۰۰ واحد که از این تعداد سه هزار و ۵۳۶ واحد معادل ۷۳ درصد آن توسط بنیاد و یک‌هزار و ۶۱۶ واحد معادل ۲۷ درصد با روش گروه‌های ساخت در حال اجرا است.

کمبود زمین در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر

معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی درباره ساماندهی متقاضی نیز گفت: ۳۲ هزار و ۲۹۲ نفر در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر برای دریافت خانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۲۵۲ نفر دارای شرایط چهارگانه بوده و با توجه به ظرفیت اراضی تامین شده تعداد پنج هزار و ۴۱۶ نفر به اراضی و پروژه‌های مربوطه در سامانه اختصاص و متصل شدند.