علیاصغر عباسزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ارزش کالاهای صادر شده را ۵۶۸ میلیون و ۵۷۳ هزار دلار بیان کرد و افزود: گمرک پرویزخان با تردد حدود ۳۰ هزار کامیون رتبه اول را در بین گمرکات استان به خود اختصاص داده است.
به گفته وی رتبه بعدی به گمرک خسروی با تردد حدود ۱۲ هزار کامیون تعلق دارد، گمرک سومار نیز با تردد ۱۱ هزار و ۶۵۷ دستگاه رتبه سوم صادرات را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل گمرک استان کرمانشاه سهم گمرک شیخ صله را نیز حدود ۶ هزار کامیون و سهم گمرک شوشمی را حدود چهار هزار کامیون عنوان کرد.
عباسزاده گفت: عمده کالاهای صادراتی از گمرکات استان شامل میلگرد، آهن آلات، کاشی، سرامیک، میوه، ترهبار، سنگهای ساختمانی، لبنیات، محصولات پلاستیکی و ظروف یک بار مصرف است.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
حجم صادرات کالا از استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ هفت میلیون و ۲۷۳ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این میزان صادرات کالا در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۲۷ درصد افزایش و از حیث وزن رشدی هفت درصدی داشته است.
از مجموع صادرات کالا از گمرکات استان کرمانشاه در سال گذشته، گمرک پرویزخان با صادرات یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار تن بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و گمرک خسروی با صادرات ۹۳۳ میلیون دلار کالا به وزن یک میلیون و ۸۵۶ هزار تن در جایگاه دوم و گمرک سومار با صادرات ۸۱۵ میلیون دلار کالا به وزن یک میلیون و ۶۸۶ هزار تن در جایگاه بعدی قرار دارد.
سهم گمرکات شیخ صله و شوشمی از مجموع صادرات یک ساله استان به ترتیب ۳۷۱ میلیون دلار به وزن ۶۲۵ هزار تن و ۴۷ میلیون دلار به وزن ۳۱۸ هزار تن بود.