شهرکرد – ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور با اشاره به نقش راهبردی زنجیره‌های ارزش در افزایش ارزش افزوده محصولات و جلوگیری از خام‌فروشی گفت: در زمان حاضر ۶۲ زنجیره ارزش (هر استان ۲ زنجیره) محصولات مختلف در کشور شناسایی شده است.

محسن کوشش‌تبار روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تلاش شده با راهبری ملی و استانی و کمک ۲۳ دستگاه مرتبط با حوزه‌های تولید، فناوری و صادرات همه حلقه‌های مفقوده شناسایی، آسیب‌شناسی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری این زنجیره‌ها شناسایی شود.

وی اظهار داشت: طرح توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی یکی از برنامه‌های تحولی وزارت کشور در دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در استان‌ها به عنوان یک ماموریت تعریف شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور با اشاره به زنجیره ارزش بادام و ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری گفت: تلاش می‌شود با تعریف و توسعه زنجیره‌های ارزش برای محصولات دارای رقابت و مزیت نسبی ضمن پیشگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده محصول؛ جوامع محلی و همه حلقه‌ها در سطوح مختلف از وضعیت درآمدی بهتری برخوردار می‌شوند.

کوشش‌تبار ادامه داد: حضور و بروز جدی شرکت‌های دانش بنیان و رفتارهای فناورانه در حوزه زنجیره‌های ارزش یکی از دغدغه‌های جدی بود که در سراسر کشور شاهد حضور پارک‌های علم و فناوری و یا واحدهای رشد هستیم.

وی ادامه داد: تلاش شده با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در قالب زنجیره ارزش ضمن شناسایی حلقه‌های مفقوده، تقویت صنایع تبدیلی و پایین دستی و بهره بردن از منابع مالی و تسهیلاتی فرایندها و روند تولید را جلو برد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور یادآور شد: در این ارتباط و با هدف پیشبرد زنجیره‌های ارزش تعامل خوبی بین بخش خصوصی، اتاق‌های بازرگانی، صنعت و معدن، تعاون و مراکزعلمی کشورایجاد شده و اتفاق‌های خوبی در این خصوص از جمله ارتقای بهره‌وری رخ داده است.

به گفته کوشش تبار، امروز در قالب زنجیره ارزش و ارتقای بهره‌وری اصلاح گونه‌های بادام و خرما انجام شده است.

وی با بیان اینکه در بحث زنجیره ارزش از مرحله گفتمان سازی عبور کرده و از باغدار تا صادرکننده همه به دنبال دست‌یابی به ارزش افزوده هستند، اظهار داشت: امروز تقویت و تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان اولویت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سطح ملی و استان‌ها مطرح است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور یادآور شد: در گذشته محصول بادام چهارمحال و بختیاری با پوست به صورت فله‌ای و با گونی صادر می‌شد اما امروز به صورت فرآوری شده و با ارزش افزوده بیشتر صادر می‌شود و به این صورت ثروت بیشتری عاید جوامع محلی می‌شود.

دادن مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به استان‌ها

کوشش تبار با اشاره به صدور مجوزهای بی‌نام در استان‌ها گفت: این مجوزها بدون طی مسیرهای طولانی و صرف زمان زیاد صادر می‌شود به این صورت هر فردی که تقاضای سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش داشته باشد استانداری‌ها با بیشترین توان و پشتیبانی مادی و معنوی تسهیلات لازم را تامین و در اختیار افراد می‌گذارند.

وی یادآور شد: تلاش می‌شود زنجیره‌های ارزش استان‌ها با نقشه راه مشخص بتوانند بیشترین فرصت‌های شغلی پایدار را ایجاد و با بازاریابی مناسب و شناسایی هدف‌های جدید شرایطی برای صادرات کالا با بیشترین ارزش افزوده را فراهم کنند.

کوشش‌تبار با تاکید براینکه خاک و منابع آب موجود باید با بیشترین ارزش افزوده تبدیل به محصول شود گفت: در زمان حاضر بهره‌وری در هر هکتار از باغات بادام پایین است و بسته‌بندی در صنعت بادام و آبزیان شکل رقابت پذیر با دنیا ندارد که با توجه به تشکیل زنجیره‌های ارزش تلاش می‌شود با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و سرمایه گذاران بهره‌وری از این محصول ارتقا یابد.

به گزارش ایرنا، زنجیره ارزش شامل مجموعه عملیاتی است که در یک صنعت به‌صورت زنجیروار انجام می‌گیرد تا به خلق ارزش منجر شود.

بر این اساس هر واحد تولیدی و صنعتی یا کشاورزی یک جایگاه در زنجیره ارزش را به خود اختصاص می‌داد که حمایت از آن باعث تقویت واحدهای تولیدی دیگر می‌شود.