به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین محمد زرینه روز سه شنبه با حضور در دفتر اتحادیه فرش دستباف به مناسبت روز صنایع دستی و روز ملی فرش، افزود: روز صنایع دستی، روز تجلیل از هنرمندان و صنعتگرانی است که با اخلاص و عشق، اثر هنری تولید میکنند.
امام جمعه ایجرود ایران را مهد فرش دنیا خواند و بیان کرد: فرش، قالی و قالیچه ایرانی از دیرباز در دنیا معروف و مورد استفاده بوده است.
وی افزود: اگرچه عرف جامعه فرش را ارزشی اقتصادی میدانند اما بیشتر کسانی که به داشتن فرشهای ایرانی در سراسر جهان افتخار میکنند، از زیبایی و شکوه بینظیر آن یاد کردهاند.
امام جمعه ایجرود با تاکید بر توجه به شعار سال، گفت: مردمیسازی اقتصاد و جهش تولید یعنی از هنرمندان عزیزی که در جاهای دوردست به خلق اثر هنری دست میزنند حمایت و پشتیبانی شود.
وی به هنرمندی زنجانیها اشاره کرد و گفت: استان زنجان در حوزه صنایع دستی و فرش حرفهای زیادی برای گفتن دارد و از ظرفیتها و توانمندیهای فوقالعادهای در سطح ملی و جهانی برخوردار است.
براساس آمارهای ارائه شده بیش از ۲ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ۲۹۹ رشته صنایع دستی ایران کار می کنند؛ این رشته ها جزو گنجینه های بی بدیل ایران در حوزه هنر و هنرهای صنایع دستی هستند و جزو ارزش های تولید، اشتغال و کارآفرینی محسوب می شوند.
در سطح کشور ۲۹۹ رشته صنایع دستی وجود دارد که از این تعداد ۵۵ رشته در زنجان فعال است که در میان آنها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و گیوه دوزی از صنایع دستی بومی این خطه به شمار می رود.
سال گذشته در مجموع بر اساس برآوردها ۴۱۳ هزار دلار به صورت رسمی و بیش از ۲۸۷ هزار دلار هم به صورت غیر رسمی میزان صادرات صنایع دستی در استان به ثبت رسید.
هم اکنون بالغ بر ۱۶ هزار نفر در استان در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند و یک هزار هنرمند تحت پوشش بیمه هنرمندان صنایع دستی در سطح استان قرار دارند و امسال هم ۴۷۰ نفر برای برخورداری از بیمه به وزارتخانه و از این تعداد ۱۶۰ نفر آنها به تامین اجتماعی معرفی شدهاند.
شهرستان ایجرود به مرکزیت شهر زرینآباد با شهرستانهای زنجان، خدابنده، ماهنشان و همچنین شهرستان بیجار در استان کردستان همجوار است.
شهرستان ایجرود دو بخش مرکزی و حلب دارد.