بجنورد-ایرنا- رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: ۸۷ هزار و ۵۱۹ هکتار از مراتع استان مستعد کشت گیاهان دارویی با ارزش است.

ابراهیم محمودی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بیشترین سطح مراتع گیاهان دارویی خراسان شمالی در شهرستان های بجنورد، شیروان و گرمه است و باریجه، مرزه، آنوخ (کاکوتی)، شیرین بیان و گون کتیرا بیشترین گونه ها است.

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اضافه کرد: ۱۱ هزار و ۷۱۷ هکتار طرح گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی این استان از سال ۹۲ تاکنون در دست اجرا است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود امسال از سطح مراتع این استان، ۸۷ تن انواع گونه های گیاهان دارویی باارزش برداشت شود.

محمودی گفت: اصلاح و احیای مشارکت در کاشت ۲ هزار هکتار از گیاهان دارویی(باریجه، شیرین بیان، مرزه و آنوخ)، صدور مجوز حمل و صادرات، بهره برداری در قالب قرارداد و مجوز برداشت در مستثنیات از جمله برنامه های امسال برای این حوزه است.

به گزارش ایرنا، گیاهان دارویی مزایای خاصی برای توسعه دارند چرا که کشت گیاهان دارویی نیاز آبی کم، سازگاری بالا، نقش در سلامت و بهداشت، ایجاد اشتغالزایی دارند که این استان دارای اقلیم مناسب برای توسعه کشت گیاهان دارویی است و امکان تولید محصول ارگانیک برای آن فراهم است.

در خراسان شمالی سالانه هشت هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت انواع گیاهان دارویی می رود که بیشترین آن مربوط به کشت زعفران و گل محمدی است.

۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه‌ ای در این استان شناسایی شده است که بیشتر این گونه‌ها قابلیت صنعتی شدن دارند، اما برداشت‌های غیراصولی از اصلی‌ترین مخاطراتی است که رویشگاه گیاهان دارویی را تهدید می‌کند.