منصور دیان اردستانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: با اصلاح ساختار مرغداریهای استان ظرفیت آنها برای تولید محصول بهتر با صرف هزینه کمتر، افزایش مییابد و این راهکاری مطلوب برای تامین امنیت غذایی مردم و تنظیم بازار محصولات کشاورزی است.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم برای افزایش واحدهای مرغداری در زمینه تولید مرغ گوشتی برنامههای حمایتی متنوعی را تدارک دیدهاست که از جمله آن تسهیل در فرآیند تخصیص زمین مورد نیاز سرمایه گذاران برای ایجاد واحدهای جدید و بزرگ پرورش مرغ گوشتی است.
وی ادامه داد: در زمینه واحدهای مرغداری مرغ تخمگذار و تولید تخممرغ نیز ظرفیت استان قم بسیار چشمگیر است و بهرهبرداران این بخش توانستهاند علاوه بر تامین نیاز بازار استان، مازاد تولید خود را به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر کنند.
گفتنی است در سهسال گذشته بیش از ۷۵ هزار تُن گوشت مرغ و ۳۴۲ هزار تُن تخم مرغ توسط بهرهبرداران این حوزه در استان قم تولید شد. همچنین در این مدت ۸۰۰ درخواست فنی در خصوص واحدهای مرغداری استان مورد بررسی قرار گرفت و ۲۳ جلسه و همایش پیرامون راهکارهای استفاده از بقایای کشاورزی در خوراک دام با حضور کشاورزان و دامداران در قم برگزار شد.
لازم به توضیح است افزایش تعداد واحدهای مرغداری فعال در زمینه پرورش مرغ گوشتی از مهمترین اولویتها برای جذب سرمایهگذاران در حوزه کشاورزی قم است و این موضوع در قالب تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی استان دیده میشود که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی مردم خواهد داشت.
بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.