به گزارش خبرنگار ایرنا، این سامانه بهمنظور ارسال لحظهای اطلاعات به سامانه جامع محیط زیست در شرکت «اپال پارسیان سنگان» خواف بهرهبرداری شد.
مدیر عامل این شرکت گفت: سامانه پایش برخط دودکش کارخانه گندله سازی پنج میلیون تنی با اعتباری افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال و همزمان با هفته محیط زیست مورد بهره برداری قرار گرفت.
محمد مدنیفر، همچنین از بهرهبرداری از ۲ دستگاه غبارگیر بر روی ترانسفرتاورهای کارخانه گندله سازی این شرکت با هدف جلوگیری از آلودگی هوا و انتشار ذرات با اعتبار بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال خبر داد.
وی ادامه داد: ۱۳ دستگاه گرد و غبارگیر در بخشهای مختلف کارخانه گندلهسازی این شرکت شامل کوره، سرند، میکسینگ و بارگیری جهت کاهش اثرات مخرب زیست محیطی در سالهای گذشته نصب شده که نتایج سنجش شاخصهای مورد نظر حاکی از رعایت ضوابط محیط زیستی در این بخش است.
مدنیفر اضافه کرد: واحد فیلتراسیون باطله این شرکت با ظرفیت پنج میلیون تن آبگیری باطله در سال با سرمایه گذاری افزون بر ۱۲ هزار میلیارد ریال با هدف کاهش مصرف آب و بازچرخانی آب در حال احداث است و تا پایان سالجاری به بهره برداری می رسد.
فرماندار خواف نیز در حاشیه بهره برداری از طرحهای زیست محیطی شرکت اپال پارسیان سنگان در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه آلایندگی صنایع معدنی از مشکلات مهم محیط زیست بهشمار می رود، گفت: سنجش میزان آلایندگی و کنترل آن در صنایع معدنی از اهمیت خاصی برخوردار است.
مهدی عباسپور، بهره برداری از طرحهای زیست محیطی برای کاهش آلایندگی را از اقدامات مهم برای رفع این مشکلات برشمرد و از سایر شرکتهای صنایع معدنی واقع در منطقه سنگان خواف خواست که در کنار نصب دستگاههای کنترل و کاهش آلایندگی به کاشت انواع گونه های گیاهی منطبق با اقلیم طبیعی اهتمام ورزند.
به گزارش ایرنا، سنگ آهن ماده اولیه تولید فولاد است که پس از تبدیل به کنسانتره و سپس گندله به فولاد تبدیل میشود؛ گندله از کنسانتره سنگ آهن به صورت گلوله کردن و پختن تولید میشود و به عنوان ماده اولیه در کوره احیای مستقیم مورد استفاده قرار میگیرد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
مرکز شهرستان ۱۷۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد.