قشم - ایرنا - رییس کمیته امداد شهرستان قشم گفت: ۲۰۰ نوجوان و جوان دانش آموز و دانشجوی تحت پوشش این نهاد حمایتی در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس در برنامه های تابستانی اوقات فراغت ثبت نام کردند.

رضا تارک روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) در شهرستان مرزی قشم یکی از نهادهایی است که همزمان با آغاز فصل تابستان برنامه های گسترده ای را برای پر کردن اوقات فراغت مددجویان تحت پوشش خود تدوین کرده است.

وی ادامه داد: برای اجرا و برگزاری برنامه های اوقات فراغت امسال ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته و کلاس‌ های تابستانه در سه سر فصل مهارت فنی، فرهنگی تربیتی و هنری برگزار می‌شود.

رییس کمیته امداد شهرستان قشم توضیح داد: مهارت های فنی و حرفه ای(تعمیر اسپیلت، خیاطی و طراحی مُد و آرایشگری)، برنامه های فرهنگی و هنری(نقاشی، خط، شک بافی، زری بافی و تلی بافی)، کتابخوانی و پژوهش، اعتقادی و اخلاقی، قرآنی (شرعیات، احکام، روخوانی، تجوید و احکام)، نهج البلاغه و مهارت های زندگی برای پسران و دختران از جمله این آموزش ها است.

تارک اضافه کرد: برگزاری این کلاس ها و اردوهای تابستانی برای نوجوانان و جوانان این نهاد امسال از یکم تیرماه آغاز و تا ۲۹ شهریور ادامه دارد.

وی با بیان اینکه برگزاری اردوهای دانش‌ آموزی و دانشجویی تابستان امسال در مشهد مقدس پیش‌ بینی و برنامه‌ ریزی شده است، گفت: سال گذشته ۴۵ نفر از برگزیدگان و منتخبین کلاس های تابستانه در این اردوها شرکت کردند که امسال ۵۰ نفر با هدف ساماندهی اوقات فراغت، ارتقای روحیه نشاط و شادکامی و تعمیق باورهای دینی به زیارت امام رضا(ع) اعزام می شوند.

رییس کمیته امداد شهرستان قشم یادآور شد، سال گذشته ۱۸۰ نفر دانش آموز و دانشجو در برنامه های اوقات فراغت این نهاد با هدف تعمیق باورهای دینی و اعتقادی، آموزش و اصلاح سبک زندگی و آموزش مهارت های زندگی و فنی و حرفه ای و افزایش نشاط، شادابی و پویایی در نوجوانان و جوانان تحت حمایت این نهاد شرکت کردند.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان مرزی قشم سه هزار و ۶۴۴ هزار خانوار (هفت هزار و ۵۰۰ نفر) تحت پوشش دارد که خانواده‌ های تحت پوشش ماهیانه در مجموع ۳۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می‌ کنند.

خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل ۲ هزار و ۵۸۸ زن سرپرست خانوار (۷۱ درصد) و هزار و ۵۶ مرد سرپرست خانوار (۲۹ درصد) است که ۲ هزار و ۶۹۸ خانوار (۷۴ درصد) از آنان ساکن روستاها و ۹۴۶ خانوار (۲۶ درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.

از این تعداد مددجو ۲ هزار و ۹۸۳ خانوار (۸۲ درصد) اهل سنت و ۶۶۱ خانوار (۱۸ درصد) اهل تشیع هستند.

فوت شوهر (هزار و ۶۶۹ خانوار - ۴۶ درصد)، مرد سرپرست سالمند (۹۴۴ خانوار - ۲۶ درصد) و بانوان مطلقه (۶۶۴ خانوار - ۱۸ درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و ۲۷۷ خانوار معادل ۹۰ درصد به واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.

این اداره حمایت از هزار و ۵۰ نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد ۵۷۴ نفر از فرزندان ایتام و ۴۷۶ نفر از فرزندان محسنین (۵۴۶ فرزند دختر و ۵۰۴ فرزند پسر) هستند.

یکهزار و ۲۹۱ دانش آموز زیر پوشش کمیته امداد این شهرستان مرزی هستند که از این تعداد ۵۱۶ نفر دانش آموز مقطع تحصیلی اول تا ششم ابتدایی و ۷۷۵ نفر دانش آموز مقطع تحصیلی متوسطه اول و دوم هستند.

همچنین ۶۵ دانشجوی کاردانی و کارشناسی شهرستان قشم مورد حمایت این نهاد هستند که ۴۵ نفر از آنان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی و غیر انتفاعی،۱۲ نفر دانشجوی دانشگاه پیام نور، هفت نفر دانشجوی دانشگاه دولتی و یک نفر از طلاب حوزه علمیه است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.