به گزارش ایرنا، آسوشیتدپرس به نقل از این منابع نوشت که این افراد پیشتر از طریق مرز مکزیک وارد این کشور شده و به دلیل تخلفات مهاجرتی در شهرهای نیویورک، فیلادلفیا و لس آنجلس بازداشت شدند.
یکی از منابع آگاه به این رسانه گفت که این افراد تاجیکستانی بهار پارسال وارد آمریکا شده و بدون ارائه اطلاعاتی که ممکن بود آنها را خطر بالقوه تروریستی نشان دهد، از تور نظارتی دولت عبور کردند.
اف بی آی و وزارت امنیت داخلی با صدور بیانیه ای دستگیری "تعدادی غیرشهروند" را به دلایل مهاجرتی تأیید کرده، اما جزئیات بیشتری ارائه نکردند.
اواخر اردیبهشت امسال، تاجیکستان و آمریکا تفاهم نامه همکاری در زمینه اجرای نظام مقایسه و ارزیابی دادهها به منظور ردیابی حرکت و تردد تروریستها امضا کردند.
این تفاهمنامه میان یوسف رحمان، دادستان کل تاجیکستان و مانوئل میکالر، سفیر آمریکا در این جمهوری، امضا شد.
در همین حال تارنمای دادستانی کل جمهوری تاجیکستان نوشت: این سیستم نظارتی امکان ردیابی حرکت تروریستها با استفاده از نظارت گسترده فناوری و همچنین کمک به دستگیری و بازداشت آنها را فراهم می کند.
رئیس جمهوری تاجیکستان ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ از دست داشتن ۲۴ شهروند این کشور در اقدامات تروریستی و انتحاری خبر داده و گفته بود: این اقدام غیرانسانی آنها به اعتبار دولت و ملت تاجیک در جهان لطمه میزند.
امامعلی رحمان در دیدار با فعالان و مراجع دینی تاجیکستان به کشور یا حادثه خاصی اشاره نکرد و گفت: ۲۴ شهروند تاجیکستان در ۱۰ کشور دست به اقدامات تروریستی زدند و هم اکنون نیز بیش از چهار هزار نفر از شهروندان این کشور به دلیل ارتکاب اقدامات افراطی و تروریستی تحت تعقیب هستند.