یزد - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی یزد با بیان اینکه در روز عید سعید قربان ۳۳ گروه ثابت و سیار بر ذبح دام در استان نظارت می کنند گفت: در این زمینه ۱۳ اکیپ ثابت و ۲۰ اکیپ سیار شامل ۲۶ دکتر دامپزشک و ۲۸ بازرس بهداشتی و ۱۷ نفر ناظر شرعی از ساعت ۵ صبح لغایت ۱۳ برای انجام نظارت بر ذبح بهداشتی دام در کشتارگاه‌های سنتی و صنعتی حضور دارند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این اداره کل ،" علی فاتحی‌نیا" افزود: ارائه خدمات دامپزشکی در کشتارگاه های سطح استان در این روز نیز مطابق سایر روزهای غیر تعطیل انجام می شود.

وی اظهار کرد: بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها بویژه در محل های تعیین شده شهرداری و کشتارگاه دامی شهرداری ، دامهای کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماری زا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: ذبح در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی، احتمال خطر انتقال بیماری های مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، تب مالت و انگل های داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می دهد.

فاتحی نیا خاطرنشان کرد: به منظور ذبح بهداشتی قربانی در روز عید سعید قربان شهرستان های ابرکوه،اردکان، اشکذر، بافق، بهاباد، خاتم، مروست، مهریز و میبد دارای کشتارگاه سنتی و صنعتی می باشند و ذبح قربانی زیر نظر ناظر شرعی و بهداشتی دامپزشکی صورت خواهد پذیرفت.

وی اضافه کرد: شهرستان تفت با توجه به عدم داشتن کشتارگاه؛ ذبح قربانی در این روز در موسسه خیریه فاطمه الزهرا(س) انجام می شود.

فاتحی نیا اظهار کرد: در شهرستان یزد نیز بدلیل عدم وجود کشتارگاه در آن و بعد مسافت با کشتارگاه های دیگر شهرستان ها قربانگاه موقت دایر شده است.

فاتحی نیا از همشهریان خواست برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو دام های خودرا در کشتارگاه های دائم و موقت استان ذبح کنند و همچنین در صورت سوال،پیشنهاد و انتفاد و مشاهده تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی با سامانه ۱۵۱۲ تماس حاصل نمایند.

تعداد کشتارگاهای دام استان یزد ۹ باب اعلام شده است.