اصفهان-ایرنا- رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با آبخیزداری صحیح و تزریق سالانه ۶ میلیارد مترمکعب آب به خاک جنگل‌های زاگرس، این خطه می‌‍تواند ۴۰ درصد از آب مورد نیاز کشور را تامین کند.

به گزارش ایرنا عباسعلی نوبخت روز چهارشنبه در دومین همایش هم‌اندیشی مشترک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی کشور که به میزبانی هلدینگ‌ پتروپالایش اصفهان برگزار شد، افزود: رشته کوه زاگرس ۳۰ میلیون هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون هکتار آن جنگل است و هفت رودخانه بزرگ کشور نیز در آن جریان دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هر هکتار جنگل زاگرس این توان را دارد که بطور متوسط یکهزار مترمکعب آب را در خود ذخیره و بتدریج آزاد کند که بخش زیادی از آن کمبود آب‌های زیرزمینی کشور را جبران خواهد کرد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: جنگل‌های شمال کشور نیز سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب را در خود ذخیره می‌کند که تولیدات کشاورزی بخشی از استان‌های شمالی از جمله گلستان، مازندران، خراسان شمالی، جنوب البرز و بخشی از تهران، زنجان، اردبیل و قزوین از این طریق تامین می‌شود.

وی بیان داشت: بیش از دو پنجم جمعیت ساکن در این خطه مدیون جنگل‌های زاگرس هستند، لذا باید به امنیت زیست محیطی آن بیشتر توجه شود.

نوبخت با اشاره به اینکه وضعیت اثربخشی مرتع کمتر از جنگل نیست، گفت: متوسط بارندگی در کشور ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال است که کارشناسان معتقدند با اقدامات آبخیزداری صحیح می‌توان حجم بالایی از این آب را جذب و بطور مجدد به خاک تزریق کرد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه برخی معتقدند در چند سال آینده ایران بدلیل خشکسالی قابل سکونت نیست، تصریح کرد: اگر سالانه ۵۰ میلیارد مترمکعب آب به مراتع این جنگل تزریق شود، ایران سه ساله می‌تواند بدهی آبی خود را به طبیعت برگرداند.

وی افزود: ما برای رسیدن به این مطلوب باید برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم و این فرهنگ را ابتدا از محل زندگی خود آغاز کنیم و در گام بعد با آموزش به نسل آینده و حکمرانی زمین به ۱۶ میلیون دانش‌آموز، طبیعت سرزمین خود را با کاشت درخت به نسل آینده بسپاریم.

نوبخت اضافه کرد: زمین برای ما نقش بسیار مهمی دارد و اگر تصمیم‌گیری اشتباهی در باره زمین رخ دهد در دو دنیا و آخرت باید پاسخگوی آیندگان باشیم.

به گزارش ایرنا، دومین همایش هم‌اندیشی مشترک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی کشور به میزبانی هلدینگ‌ پتروپالایش اصفهان برگزار شد.

کشور ما حدود ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل دارد که از لحاظ کمیت و کیفیت جزو کشورهای کم جنگل حساب می‌شود.

استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌ منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل، ۶ میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.

جنگل‌های این استان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم، تنوع گونه‌ای خوبی(۳۵ گونه درختی و درختچه‌ای) دارد.

این منطقه از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.