به گزارش ایرنا، «آنتونی بلینکن» که در دوحه به سر می برد در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر گفت: زمان آن فرا رسیده است که همه بحث و جدلهای کنونی متوقف شود و گامی رو به پیش برداریم. سپس برای آغاز آتش بس، گامی به عقب برگردیم.
وزیر امور خارجه آمریکا پیشنهاد کنونی برای آتش بس را سریع ترین و تأثیرگذارترین راه برای توقف دائمی جنگ در غزه دانست و ادعا کرد: ما برای صلح همیشگی و واقعی برای همگان در منطقه و برپایی کشور مستقل فلسطین تلاش می کنیم.
بلینکن همچنین گفت: در مواضع طرفین، اختلافاتی وجود دارد که می توان آنها را به هم نزدیک کرد اما این به معنی حل کامل و عملی همه اختلافات نیست.
وزیر امور خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که پیشنهاد آتش بس منجر به توقف نبرد و پایان جنگ خواهد شد و زمینه را برای اقدامات متعدد در راستای اهدافی که برای آنها تلاش می کنیم، فراهم خواهد کرد.
بلینکن افزود: پاسخی که دیروز حماس به طرف های میانجی داده است، به منزله موافقتی نیست که ما انتظار داشتیم زیرا به پیشنهادها پاسخ مثبت نداده است.
وی مدعی شد: ۱۲ روز پیش می توانستیم به آتش بس دست یابیم اما این امر به دلیل عدم پاسخ مثبت حماس به پیشنهادات تحقق نیافت.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: همگان به پیشنهاد توافق برای آتش بس موافقت کرده اند اما هنوز حماس موافقت خود را در این زمینه اعلام نکرده است.
بلینکن افزود: پیشنهاد مطرح شده از سوی بایدن، همان پیشنهاد روز ششم ماه می (۱۷ اردیبهشت) گذشته است.
وزیر امور خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل، موافقت اسرائیل با پیشنهاد آتش بس را اعلام کرده است.
به گزارش ایرنا، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
در قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت که دارای هفت بندی، آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.
در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتشبس جدید اعلام شده در ۳۱ مه که اسرائیل آن را پذیرفت استقبال می کند و از حماس میخواهد که آن را نیز بپذیرد و از هر دو طرف میخواهد که شرایط آن را به طور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.
این قطعنامه خاطرنشان می کند که اجرای این پیشنهاد می تواند نتایج زیر را در سه مرحله داشته باشد.
الف) مرحله ۱: آتش بس فوری، کامل با آزادی گروگان ها از جمله زنان، سالمندان و مجروحان، بازگرداندن اجساد برخی از گروگان های کشته شده، تبادل اسرای فلسطینی، عقب نشینی اسرائیلی ها از مناطق پرجمعیت غزه، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به خانه ها و محله های خود در تمام مناطق غزه، از جمله در شمال، و همچنین توزیع ایمن و مؤثر کمک های بشردوستانه در مقیاس بزرگ در سراسر نوار غزه.
(ب) مرحله ۲: با توافق طرفین، پایان دائمی خصومت ها، در ازای آزادی همه گروگان هایی که هنوز در غزه هستند، و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه.
(ج) مرحله ۳: شروع یک طرح بازسازی چند ساله بزرگ برای غزه و بازگرداندن اجساد همه گروگان کشته شده که هنوز در غزه هستند به خانواده هایشان.
این قطعنامه تاکید می کند اگر مذاکرات برای مرحله اول بیش از شش هفته طول بکشد، آتش بس تا زمانی که مذاکرات در جریان است ادامه خواهد داشت و از آمادگی آمریکا، مصر و قطر برای برای اطمینان از ادامه مذاکرات تا زمانی که تمام توافقات حاصل شود و فاز دوم بتواند آغاز شود، خبر می دهد.
قطعنامه تصویب شده، بر اهمیت پایبندی طرفین به شرایط این پیشنهاد پس از توافق تاکید می کند و از همه کشورهای عضو و سازمان ملل می خواهد که از اجرای آن حمایت کنند.
این قطعنامه هرگونه تلاش برای تغییر جمعیتی یا سرزمینی در نوار غزه، از جمله هرگونه اقدامی که قلمرو غزه را کاهش دهد، رد می کند.
در این قطعنامه همچنین آمده است: این قطعنامه تعهد تزلزل ناپذیر خود را به چشم انداز راه کار دو کشوری که در آن دو کشور دموکراتیک، اسرائیل و فلسطین، در کنار هم در صلح در مرزهای امن و شناخته شده، مطابق با قوانین بین المللی و قطعنامه های مربوطه سازمان ملل زندگی می کنند، تاکید می کند و در این راستا بر اهمیت اتحاد نوار غزه با کرانه باختری تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید می کند.