کرمان - ایرنا - دادستان کرمان به مسئولان و کارکنان ادارات دولتی این استان هشدار داد؛ هرگونه فعالیت تبلیغاتی به نفع یا ضرر کاندیداها اعم از تبلیغ در ساعات اداری یا استفاده از امکانات در دستگاه‌های دولتی ممنوع و مصداق ارتکاب جرم است.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری کل استان کرمان، مهدی بخشی روز پنجشنبه با اشاره به قانون انتخابات ریاست جمهوری، مصوبات شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم و بخشنامه ابلاغی معاون اول رییس جمهور افزود: فعالیت انتخاباتی کارمندان دولت در ساعات اداری ممنوعیت دارد و جرم محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: مقتضی است تمام دستگاه‌های اجرایی اقدامات لازم را در راستای پیشگیری از وقوع هرگونه جرم و تخلف به عمل آورند و در صورت بروز آن، دستگاه قضایی با خاطیان برخورد قانونی خواهد کرد.

دادستان کرمان با تأکید بر پایش و رصد مداوم و مستمر اقدامات و فعالیت‌های انتخاباتی عنوان کرد: انتشار هرگونه مطلبی که حاوی توهین یا هتک حرمت اشخاص باشد نیز جرم است و توسط قاضی ویژه رسیدگی به جرائم انتخاباتی و همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

مدعی العموم در استان کرمان گفت: کارمندان دولت در ساعات اداری نباید در امر تبلیغات علیه یا له یکی از نامزدها تبلیغاتی شرکت کنند و همچنین استفاده از امکانات دولتی علیه یا برعیله نامزدهای انتخاباتی ممنوع است جز در مواردی که در چهارچوب قانون از امکانات دولتی به صورت کلی برای برگزاری انتخابات استفاده می‌شود.

این مقام عالی قضایی در استان کرمان، تبلیغات انتخاباتی خارج از زمان تعیین شده را جرم اعلام کرد و اظهار داشت: با افراد متخلف در این زمینه برابر مقررات برخورد خواهد شد و برای برگزاری انتخابات سالم و قانونمند با هیچ کس تعارف نخواهیم داشت.

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رییس‌جمهور، جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. در این دوره مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و مسعود پزشکیان برای جایگاه ریاست‌جمهوری رقابت می‌کنند.

رییس‌جمهور پیشین ایران، آیت الله سید ابراهیم رییسی، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ بعد از افتتاح سد قیزقلعه سی در منطقه خداآفرین آذربایجان شرقی در سانحه سقوط بالگرد به شهادت رسید.

براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، معاون اول او محمد مخبر از فردای همان روز و به مدت ۵۰ روز به عنوان مسئول اداره دولت آغاز به کار کرد.

طبق همین اصل، شورایی سه‌نفره متشکل از محمد مخبر معاون اول رییس‌جمهور، غلامحسین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضائیه و محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، موظف شدند ترتیبی دهند که حداکثر ظرف ۵۰ روز، رییس‌جمهور جدید با برگزاری انتخاباتی زودهنگام مشخص شود.

مطابق تصویب جلسهٔ سران قوا انتخابات بعدی روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و نامزد پیروز، دولت چهاردهم را تشکیل خواهد داد.

ثبت‌نام داوطلبان از ۱۰ تا ۱۴ خرداد انجام شد و اسامی نامزدهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان، ۲۰ خرداد اعلام شد.

کاندیداهایی که صلاحیت‌شان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ احراز شده است، تا هفتم تیرماه برای کارزار انتخاباتی خود فرصت دارند.