شهرکرد - ایرنا- همزمان با آغاز فصل برداشت گل محمدی در چهارمحال و بختیاری نخستین جشنواره گل و گلاب شهرستان فرخشهر از سوی سازمان جهادکشاورزی با همکاری بخش خصوصی و کشاورزان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری روز پنجشنبه در این آیین با اشاره به اهمیت تداوم تولید گل برای کارگاه‌های گلاب‌گیری گفت: زمان برداشت گل محمدی در این استان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی یک ماه تا ۴۰ روز دیرتر از مابقی استان‌ها و به تعبیری در پایان دوره برداشت قرار دارد و این برای کارگاه‌های گلاب‌گیری و صنعت تولید گلاب بسیار مهم است.

حسین برزگر افزود: میزان و کیفیت بالای اسانس از دیگر ویژگی‌های گل محمدی در چهارمحال و بختیاری است.

وی با اشاره به توسعه کشت گل‌محمدی در دشت‌های سفید دشت، فرادنبه و شهرستان فرخشهر اظهار داشت: گل محمدی از جمله گیاهان با نیاز آبی کم است به همین دلیل کشت این گل در برنامه الگوی کشت و توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر بیش از ۲۰ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان معادل ۳۵۰ هکتار مختص گل محمدی است.

برزگر میانگین تولید گل محمدی در هر هکتار را سه تن اعلام کرد و افزود: سالانه بیش از هزار و ۵۰ تن گل محمدی در چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود.

وی اظهار داشت: توسعه سطح زیر کشت گل محمدی در چهارمحال و بختیاری را منوط به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و زیرساخت‌های گلاب‌گیری عنوان کرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود گلستان‌های خوب در این استان اضافه کرد: هزینه‌های کارگری و تامین کارگر مهمترین چالش پیش روی صنعت گل در استان است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر ۹ کارگاه‌ گلاب‌گیری در چهارمحال و بختیاری فعال است که از این تعداد چهار کارگاه تعطیل است.

برزگر برضرورت ایجاد ارتباط بین بخش صنعت، تولید و تامین نیرو در بخش گل و گلاب ضروری است.

به گزارش ایرنا، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

شهرستان فرخشهر در ۱۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.